המון שכבות בטעם שוקולד וביניהם חגיגה של קרם גבינה קצפתי. כשפורסים את העוגה, מתגלה עוגת שכבות מרהיבה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה כ-30 ס"מ.
- מחבת טפלון 30 ס"מ (כמובן שאפשר גם עוגה יותר קטנה. כדאי מחבת בגודל העוגה הרצוי).
- מטרפה.
- מיקסר + וו הקצפה
- מברשת.
- כוס מדידה של 250 מ"ל- הכמות המתאימה למזיגת הבלילה למחבת. בגודל 30 ס"מ.
- לקרפים: (כ-20+)
- 300 גרם קמח - מנופה.
- 1/4 כפית מלח.
- 1 כף סוכר לבן.
- 6 ביצים L.
- 900 מ"ל חלב/ שמנת מתוקה.
- 70 גרם אבקת קקאו/ אבקת קקאו הולנדי.
- למחבת: חמאה/ תרסיס קנולה
- למילוי:
- 500 גרם גבינת שמנת.
- 500 גרם גבינה לבנה.
- 2 מיכלים/500 מ"ל שמנת מתוקה.
- 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל.
- 3/4 כוס (150) גרם סוכר.
- בקערה גדולה נערבב עם מטרפה יחד את הקמח, מלח, סוכר.
- ניצור באר גדולה בקמח באמצע הקערה.
- נכניס את הביצים. ונערבב יחד עם מטרפה.
- לאחר שהכל מאוחד נוסיף את החלב במזיגה איטית ונערבב תוך כדי מזיגה. נערבב עד בלילה חלקה.
- במחבת. נרסס מעט שמן קנולה/חמאה ועם מברשת נמרח את השמן על כל המחבת.
- המחבת צריך להיות על אש בינונית-גבוה. ניקח כוס בלילה ונמלאה עד הסוף. נמזוג למחבת, נרים ונסובב באלכסון מעט את המחבת וניתן לנוזל ליצור עיגול מושלם בקוטר המחבת.
- לאחר ששמופיעות מעט בועות על הקרפ , נהפוך לצד שני בעזרת מרית ונטגן כחצי דקה נוספת. וכך הלאה. נשים אותם בצלחת בצד אחד על השני .
- למילוי: נכניס את כל חומרי המילוי למיקסר ונערבב טוב עד מרקם של קצפת יציבה.
- הרכבה: מורחים מעט קרם על בסיס העוגה. מניחים עליו את השכבה הראשונה של הקרפ.
- ניקח כ2-3 כפות מהקרם ונימרח על השכבה הראשונה. הקרם צריך לכסות את כולה. אם צריך, נוסיף עוד.
- נשים את השכבה השנייה וכך הלאה.
- נכסה בקרם את השכבה העליונה. אם רוצים ניתן גם לעטר בפרי או כל רעיון אחר.
- *ניתן לכסות בקרם גם את קוטר העוגה, באופן מלא או מעט. לא חובה.
- לשמור במקרר עד ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/08/2019