מתכון עוגת קרפ שוקולד במילוי קרם גבינה | יס-שף

עוגת קרפ שוקולד במילוי קרם גבינה

עוגות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

המון שכבות בטעם שוקולד וביניהם חגיגה של קרם גבינה קצפתי. כשפורסים את העוגה, מתגלה עוגת שכבות מרהיבה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית עגולה כ-30 ס"מ.
  • מחבת טפלון 30 ס"מ (כמובן שאפשר גם עוגה יותר קטנה. כדאי מחבת בגודל העוגה הרצוי).
  • מטרפה.
  • מיקסר + וו הקצפה
  • מברשת.
  • כוס מדידה של 250 מ"ל- הכמות המתאימה למזיגת הבלילה למחבת. בגודל 30 ס"מ.

מרכיבים:
  • לקרפים: (כ-20+)
  • 300 גרם קמח - מנופה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 כף סוכר לבן.
  • 6 ביצים L.
  • 900 מ"ל חלב/ שמנת מתוקה.
  • 70 גרם אבקת קקאו/ אבקת קקאו הולנדי.
  • למחבת: חמאה/ תרסיס קנולה
  • למילוי:
  • 500 גרם גבינת שמנת.
  • 500 גרם גבינה לבנה.
  • 2 מיכלים/500 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל.
  • 3/4 כוס (150) גרם סוכר.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה נערבב עם מטרפה יחד את הקמח, מלח, סוכר.
  2. ניצור באר גדולה בקמח באמצע הקערה.
  3. נכניס את הביצים. ונערבב יחד עם מטרפה.
  4. לאחר שהכל מאוחד נוסיף את החלב במזיגה איטית ונערבב תוך כדי מזיגה. נערבב עד בלילה חלקה.
  5. במחבת. נרסס מעט שמן קנולה/חמאה ועם מברשת נמרח את השמן על כל המחבת.
  6. המחבת צריך להיות על אש בינונית-גבוה. ניקח כוס בלילה ונמלאה עד הסוף. נמזוג למחבת, נרים ונסובב באלכסון מעט את המחבת וניתן לנוזל ליצור עיגול מושלם בקוטר המחבת.
  7. לאחר ששמופיעות מעט בועות על הקרפ , נהפוך לצד שני בעזרת מרית ונטגן כחצי דקה נוספת. וכך הלאה. נשים אותם בצלחת בצד אחד על השני .
  8. למילוי: נכניס את כל חומרי המילוי למיקסר ונערבב טוב עד מרקם של קצפת יציבה.
  9. הרכבה: מורחים מעט קרם על בסיס העוגה. מניחים עליו את השכבה הראשונה של הקרפ.
  10. ניקח כ2-3 כפות מהקרם ונימרח על השכבה הראשונה. הקרם צריך לכסות את כולה. אם צריך, נוסיף עוד.
  11. נשים את השכבה השנייה וכך הלאה.
  12. נכסה בקרם את השכבה העליונה. אם רוצים ניתן גם לעטר בפרי או כל רעיון אחר.
  13. *ניתן לכסות בקרם גם את קוטר העוגה, באופן מלא או מעט. לא חובה.
  14. לשמור במקרר עד ההגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 26/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'