עוגיות עם חרדל, זה נשמע כמו שילוב מסוכן לעוגייה. אבל עוגיות החרדל והגבינה הללו נפלאות וטעימות. מתאימות גם כנשנוש וגם לצד הקפה. עוגיות מלוחות שוות במיוחד וקלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 10 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה/ מעבד מזון.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- נילון נצמד.
- סכין חד.
- רשת קירור.
- 200 גרם גבינת פרמזן, מגוררת/ קשקבל.
- 250 גרם חמאה רכה.
- 1 חלמון (הצהוב של הביצה) מביצה L.
- 3 כפות חרדל דיזון. מהסוג שאתם אוהבים.
- 1/2 כוס זרעי קצח.
- 250 גרם קמח לכל מטרה.
- במקסר מערבבים יחד את הפרמזן והחמאה. כ-5 דקות ללא התערבות. כדי שהם יתאחדו ויצרו מרקם אחיד.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים על איחוד. לא יותר מדי.
- יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה או יותר.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים או יותר. מכל חצי יוצרים גליל בקוטר של כ-3 ס"מ.
- עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקפיא לכשעתיים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות צ.
- מוציאים את הגליל מהמקפיא ועם סכין חד פורסים לעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מניחים על נייר האפייה במרווחים.
- אופים כ-10-12 דקות.
- מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 05/09/2019