קאפקייקס טעימים קלים להכנה במרקם לבן צח ועטור סוכריות צבעוניות וכמובן טעים טעים. מתאים גם כעוגה. עוגת ספוג לבנה, נוסטלגית ומופלאה. בדיוק אותו המתכון, רק בתבנית לעוגה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 11-12
- מיקסר + וו הקצפה.
- תבנית 12 שקעים+ מנג'טים / תבנית עוגה קוטר 20 ס"מ- משומנת ומוקמחת מעט.
- קערה.
- לקקן.
- רשת קירור.
- סכין/ קיסם עץ.
- סטופר.
*העוגה מתאימה מאוד גם כעוגת יום הולדת בגלל המרקם שאינו רך מידי ומתפורר וניתן לחתוך אותו לצורות שונות.
- 2.5 כוסות קמח (350 גרם).
- 1 כף אבקת אפיה.
- 1/2 כפית מלח.
- 2 כוסות סוכר (400 גרם).
- 1/2 כוס חמאה, רכה (120גרם)/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 1 כוס חלב (240 מ"ל).
- 2 כפיות תמצית וניל.
- 3 חלבוני ביצה (הלבן של הביצה)- הקפידו נקי מחלמון.
- 1 כוס סוכריות צבעוניות לעוגה- לא חובה.
- מחממים תנור 180 מעלות צ.
- בקערה מערבבים יחד: קמח, מלח ואבקת אפייה.
- במיקסר מערבבים את הסוכר, החמאה ותמצית הוניל על מהירות נמוכה 30 שניות ועוד 2 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים את החלבונים והסוכריות (לא חובה). מקציפים 2 דקות.
- יוצקים לשקעים או לתבנית העוגה, ניתן להעזר בלקקן.
- אופים 15 דקות לקאפקייקס / 40 דקות לעוגה.
- בודקים מוכנות לאחר 10 דקות בשקעים ו-35 דקות בעוגה. כאשר סכין/ קיסם עץ יוצא יבש.
- לעוגה -נותנים להצטנן כ-15 דקות ומשחררים מהתבנית.
- מצננים עד צינון מוחלט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/09/2019