עוגה קלה להכנה שילדים מאוד אוהבים. תמיד הסתבכתי עם הכמויות שרציתי להכין עוגת שוקולד גדולה לכל ילדי הגן ולאחר מכן ילדי הכיתה. אך לא עוד. עוגה קלה להכנה, טעימה טעימה וכל הילדים קופצים משמחה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 20+
- תבנית 30X20.5X5.5- משומנת מעט אפשר גם לקמח עם קקאו.
- מיקסר + וו גיטרה+ וו הקצפה +2 קערות.
- לקקן.
- קערה
- 400 גרם סוכר (2 כוסות)- מופרדות לחצי וחצי.
- 8 ביצים מופרדות.
- 280 גרם קמח, מנופה (2 כוסות).
- חצי שקית אבקת אפייה.
- 3 כפות קקאו/קקאו הולנדי/אבקת שוקולית.
- 1/2 כוס שמן קנולה.
- כפית תמצית וניל.
- במיקסר עם וו הקצפה (אם אין, אז עם וו גיטרה) מקציפים את החלמונים (הצהוב של הביצה) עם כוס אחת של סוכר כ- 10 דקות.
- מקציפים את החלבונים עם הכוס השנייה של הסוכר כ-5 דקות. עד קצף יציב.
- מאחדים על ידי קיפול עם ללקן את קערת החלבונים לקערת החלמונים. מערבבים בתנועות קיפול עד איחוד.
- בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת ואבקת קקאו.
- מחליפים במיקסר מ- וו הקצפה לוו גיטרה.
- על מהירות בינונית מכניסים בהדרגה את הקמח לתוך הקצף היציב.
- מוסיפים את השמן ואת תמצית הטעם. מערבבים.
- עם לקקן מוזגים לתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש 160-170 מעלות צ. כ-40 דקות. בודקים עם קיסם או סכין במרכז העוגה שהוא יוצא נקי.
- מעבירים לרשת קירור.
* ניתן לצפות בגנאש שוקולד- למתכון לחצו כאן ועליו סוכריות צבעוניות או כל רעיון אחר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/10/2019