עוגיות מלח אינם למאכל. כלומר אפשר לאכול אותם אבל לא מומלץ. כי הם מלאות מלח ומטרתם אינה למאכל אלה לקישוט. העוגיות הללו הכי טובות לקישוט הסוכה בסוכות, הכנת חנוכייה, בחנוכה או לכל עבודת יצירה עם ילדים ובכלל. אנו נעשה את כל תהליך האפייה- מ- 3 מרכיבים בלבד: נערבב- נרדד- ניצור צורות בבצק. לאחר מכן נאפה. כשהעוגיות מוכנות נקשט בכל צורה שנרצה. ומכיוון שהם אינם למאכל. ניתן לקשט בצבעים שאינם אכילים ולקשט כמו בשיעור יצירה. מתאים מאוד לעבודה עם חותכנים ועם תבניות לעוגיות. עוגיות שמככבות בבתים בעולם בכל חג מולד ובשיעורי יצירה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חגי ישראל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8
- חותכנים או תבניות אפייה שונות לעוגיות או חותמות.
- קערה גדולה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מערוך.
- צבעים וקישוטים- שונים: צבעי גואש, נצנצים וכו'
- קש שתייה.
- כף ערבוב.
- סרט לקישוט. לתליית העוגיות.
- משטח עבודה מסיליקון.
- 4 כוסות קמח לבן.
- 1 כוס מלח שולחן - למה מלח? בזכות המלח, שהינו חומר משמר, תוכלו לשמור את הקישוטים בקופסא אטומה ולהוציא אותם גם בסוכות שנה הבאה ובשנים שאחרי.
- ½1 כוסות מים, חמים מעט.
- בקערה ערבבו יחד את הקמח והמלח.
- הוסיפו לאט לאט את המים החמים וערבבו. עד איחוד.
- לאחר שהבצק הפוך קשה מידי לערוב עם כף ערבוב, ערבבו טוב עם הידיים עד בצק אחיד.
- רדדו את הבצק. שלא יהיה עבה מידי כדי שנוכל לתלות אותו ומשקלו לא יהיה כבד מידי. אבל לא דק מידי, שלא ישבר בקלות.
- אם בחרתם חותכנים- צרו צורות בבצק עם החותכנים.
- עם קש צרו חור בכל עוגייה, בחלקה העליון, כדי שנוכל להעביר דרכו סרט לקישוט ולתלות בסוכה.
- העבירו לתבנית האפייה שעליה נייר אפייה. אם רוצים ליצור שקעים עם מזלג או כלי אחר או כל רעיון אחר - זה הזמן.
- אפו כשעה ב-150 מעלות צ. העוגיות מוכנות כאשר הם מתקשות ומשחימות מעט.
- העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- לאחר קירור מוחלט ניתן לקשט את העוגיות. בצבעי גואש, פנדה, טושים, להדביק חומרי יצירה וכדומה, קישוטים לא אכילים. המטרה להקנות מראה של עוגייה מקושטת.
- לאחר שסימנו לקשט, נשאיר בצד עד שהקישוט התיבש והתקשה.
- נכניס לחור שיצרנו סרט לקישוט יפה וניתלה בסוכה.
- בסיום החג, נשמור בקופסא אטומה לשנה הבאה. ולשנים שאחרי.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/11/2019