מתכון עוגת פיניאטה מושלמת | יס-שף

עוגת פיניאטה מושלמת

דירוג  

מבחוץ היא עוגת סוכריות מרהיבה וכאשר פורסים אותה מתגלגלים ממנה סוכריות צבעוניות להפתעת כולם. העוגה נקראת עוגת פיניאטה (מספרדית), כי במקסיקו בימי הולדת תולים בובה, הנקראת פיניאטה, המלאה בממתקים. כאשר מכים בבובה, נופלים ממנה ממתקים רבים, לשמחת כל הילדים.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  לימי הולדת/ מעוצבות

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

מרכיבים:
  • כ-200 גרם סוכריות צבעוניות. כמו עדשים, לבבות וכדומה.
  • כל שאר המרכיבים כתובים במתכון לעוגת סוכריות-ראו לינק לעיל בכלים.
הוראות הכנה:
  1. מכינים 4 עוגות, ל-4 קומות בדיוק כמו במתכון לעוגת סוכריות. המתכון בהמשך*.
  2. לאחר ששכבות העוגה התקררו. מחליטים איזה שכבה תהיה התחתונה ואיזה העליונה.
  3. בשתי השכבות האמצעיות עושים חור באמצע עם קורצן עגול. כ-8 ס"מ.
  4. כאשר מתחילים לשים ציפוי בין השכבות. שמים את הקורצן על השכבה הראשונה ומורחים את הקרם מסביב. אנחנו לא רוצים שהסוכריות ידבקו לקרם אלה שיתפזרו כאשר נפרוס את העוגה.
  5. מניחים את השכבה הנוספת עם החור באמצע. מצפים מסביב ומניחים את השכבה השלישית.
  6. שפוכים את הסוכריות לתוך החור/הארובה.
  7. לא חובה-מניחים את העיגול שנותר מהעוגה, לאחר שעשינו בה חור. זאת כדי להוסיף עוד טעם של קרם לשכבה מעל. אבל, אם אין מקום מרוב סוכריות-אפשר לוותר.
  8. מצפים בקרם, מניחים את העוגה העליונה וממשיכים לפי ההוראות בעוגת הסוכריות*.
  9. חשוב לפרוס את העוגה עם סכין חד.

*מכינים 4 עוגות, ל-4 קומות בדיוק כמו במתכון לעוגת סוכריות. למתכון לחצו כאן. 


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 08/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'