מרק טעים במיוחד, לאו דווקא מרק של טבעונים (כאילו מי יעשה מחציל מרק..). אז להפתעת כולם, מרק חציל וירקות קלויים הוא מרק נהדר לכל השבוע ובטח כמנה ראשונה בארוחת שישי בשרית.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 5-6
- 3 תבניות אפייה + 3 ניירות אפייה. (אפשר גם פחות).
- סיר.
- כף ערבוב.
- מעבד מזון ידני.
- סטופר.
- 4 חצילים גדולים, חצויים לחצי וחצי.
- 4 עגבניות חצויות, ללא העוקץ.
- 2 בצלים גדולים, פרוסים.
- 2 פלפלים אדומים, פרוסים.
- 2 גזרים חתוכים לקוביות.
- 7 שיני שום קלופות.
- 4 שורשי פטרוזיליה, חתוכים לקוביות קטנות.
- 1 ליטר ציר ירקות/ מים
- 1 כפית סומאק.
- 1 כפית סוכר (לא לוותר, מוסיף המון).
- 2 כפיות מלח או לפי הטעם.
- 1/2 כפית פלפל שחור/לבן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות צ. על תבנית האפייה מסדרים את החצילים והעגבניות. מפזרים עליהם מעט מלח ומעט שמן.
- מכניסים לתנור עד שהעגבניות והחצילים צלוים. תחת השגחה. שימו לב שזמני הצלייה יהיו שונים. אפשר גם במחבת פסים על הכיריים.
- כאשר מוכן, מעבירים לרשת קירור עם התבניות. לצינון.
- על תבנית אפייה מניחים את הפלפלים והבצל וקוביות הגזר והפטרוזליה. צולים כ-15 דקות או עד שהירקות התרככו.
- מעבירים את תוכן החציל לקערה. קודם לקערה כדי שנראה שלא עוברת קליפה מהחציל למרק. ואח"כ לסיר. וכך גם עם הפלפלים.
- מעבירים לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים לסיר. מערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ- 20 דקות.
- נותנים למרק להתקרר מעט.
- מרסקים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. לא מחיתי. אלה אם כן אתם רוצים.
- טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים ומגישים. מקשטים במעט קרוטונים או כל רעיון אחר.
- לשמור במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/11/2019