הרוטב שהכי טעים להוסיפו לצד הבשר האדום וגם עם העוף. רוטב צימיצורי קל להכנה וטעים, המשדרג כל ארוחה. מרגישים בדרום אמריקה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מעבד מזון+ להב סכין/ סכין חד.
- קערה בינונית+ כף ערבוב.
- חופן מלח.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
- 3 שיני שום.
- 1/3 כוס שמן קנולה / זית.
- 1/3 כוס חומץ.
- 3 כפות סוכר.
- 2.5 פלפלים - אפשר חצאים בצבעים שונים או רק אדומים.
- 1/2 בצל סגול.
- 1/2 בצל יבש.
- 1 בצל ירוק, פרוס לעיגולים לכל אורכו.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק (אנחנו משתמשים בפטרוזיליה קצוצה מוכנה).
- מכניסים את הירקות למעבד המזון. מפעילים רק בפולסים,כדי שיקצצו אבל לא יותר מידי. כי אחרת זה יצא קווץ אחד גדול. חותכים ירק אחר ירק או כמה ביחד- איך שנוח לכם. -נכון שאפשר לחתוך את כל הירקות עם סכין. אבל לא כולנו אלופי החיתוך ולכן זאת האפשרות הנוחה ביותר וגם שאינה פוגמת ברוטב.
- מעבירים לקערה.
- מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב לקערה. מערבבים טוב.
- טועמים. מתקנים תיבול אם צריך - מוכן.
- שומרים בכלי זכוכית אטום במקרר.
- כאשר אתם מוציאים עם הכפית או הכף את רוטב הצ'ימיצ'ורי, יש לסננן את הנוזלים חזרה לכלי.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/11/2019