בכל חג פורים, הבית שלנו מתמלא בממתקים, שוקולדים ובהמון סוכריות גומי, טעימות וצבעוניות. לכן זה כל כך נחמד, עבורי, שניתן גם לעשות עימם את מה שאני הכי אוהבת: עוגיות, עוגיות גומי. עוגיות מאוד טעימות, עם שיבולת שועל וסוכר חום. לא מתוקות מידי ומאוזנות מושלם עם קרנץ' ג'לי בכל ביס וכמובן, לחלק במשלוחי מנות ועל שולחן החג.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חגי ישראל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- לקקן סיליקון.
- 113 גרם חמאה /מרגרינה, מרוככת.
- 1/3 כוס סוכר.
- 1/3 כוס סוכר חום/ דמררה.
- 1 L ביצת חופש, טרופה.
- ½ כפית סודה לשתייה.
- ½ כפית אבקת אפייה.
- ½ כפית מלח.
- ½ כפית מלח.
- ¼1 כוסות קמח לכל מטרה.
- ½ כוס שיבולת שועל.
- כ-1 כוס או 60 גרם סוכריות ג'לי, קטנות, אפשר חצויות / גדולות חתוכות לאורכם ואחר כך לרוחבם + לעיטור.
- מחממים תנור ל- 180° מעלות צ.
- מערבבים יחד את החמאה והסוכר הלבן כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הסוכר החום מערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הביצה הטרופה מעט ווניל. מערבבים עד לאיחוד.
- מנמיכים מהירות מיקסר. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח ואת שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסודה לשתייה. בוללים עד איחוד.
- מנמיכים מהירות מיקסר. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח ואת שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסודה לשתייה. בוללים עד איחוד.
- מוסיפים את סוכריות הג'לי. מערבבים מעט.
- לא חובה, אבל תמיד טוב. לערבב מעט עם הלקקן ולראות שהכל עורבב טוב. בעיקר שאין שאריות שלא עורבלו בתחתית הקערה.
- עם הידיים , או שתי כפיות, יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפייה במרחק של כשני סנטימטרים אחד מהשני.
- משטחים, עם כף היד, את הכדור ויוצרים עיגול.
- מעטרים בסוכריות ג'לי צבעוניות.
- למראה יותר למבוגרים, לאחרי החגים ולשאר השנה - מדלגים על שלב 11.
- אופים כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומתיצבות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/11/2019