עוגת שוקולד בחושה בה הרוויון הוא הכוכב. לכן, אולי שמה הנכון הוא: עוגת רוויון עם שוקולד. העוגה רכה ועסיסית. עשירה בטעמים עמוקים וקלה לכנה. מהירת הכנה ומרשימה מאוד. מומלצת.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית קוטר 22.86 ס"מ/ 9 אינץ'. רצוי מתפרקת. משומנת ומקומחת מעט באבקת קקאו.
- מיקסר + וו גיטרה/לישה.
- קערה בינונית + מטרפה.
- לקקן.
- פלטה מדורגת קטנה.
- ½1 כוס קמח לכל המטרה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- ½ כפית מלח שולחן.
- ½ כוס קקאו הולנדי- אם אין - אבקת קקאו משובחת.
- ½ כוס חמאה (113 גרם), מומסת. במיקרוגל או על הכיריים.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס חלב רוויון.
- 2 ביצי חופש M.
- 1 כפית תמצית וניל איכותית.
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה.
- את החומרים הרטובים מערבבים בקערת המיקסר, עד איחוד.
- עוצרים מיקסר, שופכים את החומרים היבשים ומערבלים על מהירות בינונית-נמוכה. עד איחוד. נוצר מרקם קרמי נהדר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- מיישרים עם פלטה מדורגת קטנה וטופחים כפעמים בעדינות עם התבנית על שולחן העבודה.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות צ. למשך כ- 30-35 דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- פורסים ומגישים.
- לא חובה: אפשר לצפות עם גנאש שוקולד או כל ציפוי אחר. אפשר לעטר באבקת סוכר או כל רעיון אחר.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/12/2019