מתכון סטייק כרוב בתנור קל להכנה | יס-שף

סטייק כרוב בתנור קל להכנה

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

"סטייק" כרוב בתנור יכול להיות ארוחת נישנוש או ארוחה בפני עצמה. אצלנו, לרוב, סטייק הכרובית הוא ארוחה בפני עצמה, אבל תמיד לצד טחינה וחמוצים. קל להכנה וטעים מאוד.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מרית נירוסטה.
  • מברשת.
  • קערה.

מרכיבים:
  • 1 כרוב לבן גדול/ אפשר גם כרוב סגול.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • מעט מלח.
  • מעט פלפל טחון גרוס.
  • מעט צ'ילי גרוס- לא חובה. חובה לאוהבי החריף.
  • 1/3 כוס שמן קנולה/ זית / חמניות.
הוראות הכנה:
  1. פורסים את הכרוב לאורכו. בעובי של כ-.1.5 או פחות. כך שנוצרים כ- 6-7 פרוסות.
  2. מניחים על נייר האפייה.
  3. מוזגים את השמן לקערה, מוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים.
  4. עם מברשת מברישים מעט שמן על הכרוב מפזרים מעט מלח, פלפל שחור וצי'לי.
  5. הופכים את הכרובים לצד שני וגם כן מברישים וזורעים תבלינים.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על תוכנית 200 מעלות צ. ל-30 דקות.*
  7. לאחר מכן, מוציאים בזהירות מהתנור. הופכים, בעזרת מרית ומכניסים שוב לתנור לעוד עשרים דקות.
  8. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה. הולך טוב עם טחינה בצד וחמוצים.
  9. *אפשר גם על תוכנית גריל, דורש השגחה וזמן אפייה קצר יותר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 05/12/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'