עוגת תפוחים בגרסה הקלה להכנה, כאשר התפוחים כבר מרוסקים ויש רק לערבב עם שאר החומרים ולאפות. העוגה מלאה בטעם תפוחים, רכה, אורירית, לחה. קלה להכנה ומאוד טעימה ומתוקה. עוגה ללא חמאה. עוגה פרווה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מיקסר + וו גיטרה/ קערה גדולה + מטרפה.
- לקקן.
- תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ / קוגלהוף 22.5 ס"מ/ תבנית עגולה 20 ס"מ.
- 2 ביצים M. רצוי בטמפרטורת החדר.
- שימורי רסק תפוחים ממותק 260 גרם/ (אפשר גם רסק תפוחים לא ממותק. אך יש להוסיף עוד 50 גרם סוכר).
- 150 גרם סוכר דמררה/ סוכר חום + לתבנית.
- 120 מ”ל שמן חמניות(חצי כוס)/ קנולה.
- 140 גרם קמח תופח (כוס).
- 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית קינמון/פלפל אנגלי- למי שלא אוהב קינמון.
- ספריי קנולה- לשימון תבנית ומעט קמח.
- לעיטור- לא חובה: 2 כפות אבקת סוכר.
- מחממים תנור ל 170-160 מעלות צ.
- שופכים למיקסר את רסק התפוחים והסוכר ומערבבים יחד 3 דקות ללא התערבות, על מהירות בינונית. כדי שיתערבבו טוב.
- מוסיפים את הביצים. מערבבים עד איחוד.
- שופכים למיקסר את שאר החומרים הרטובים. מערבבים עד איחוד.
- מנמיכים מהירות. מוסיפים את הקמח מעט בכל פעם, ואת אבקת הקינמון-מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את האגוזים השבורים, מערבבים מעט.
- משמנים את התבנית ומפזרים סוכר. מטלטלים כך שפנים התבנית והדפנות יצופו בשכבה דקה של סוכר.
- מוזגים בלילה לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים 50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי והעוגה יציבה.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- שומרים במקרר.
- לא חובה- ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/12/2019