תבשיל קל להכנה. תבשיל עם נתח אוסובוקו בבישול ארוך. תבשיל שתמיד כייף לחזור אליו מיום עבודה ארוך או לערב עם חברים. תענוג.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר בקר
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 4 שעות
מספר סועדים: 3-4
- סיר ברזל 28 ס"מ/ סיר המתאים לבישול ארוך.
- צלחת.
- כף ערבוב.
- מזלג.
- 600 גרם- 1 קילוגרם אוסובוקו (שריר עם עצם) - בשר מספר 8 - או כל בשר המתאים לבישול ארוך. לכו לפי מבצעים.
- שמן- לטיגון.
- 3 בצלים גדולים פרוסים - מטוגנים עד הזהבה (אפשר להכין מראש).
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 2 כפות רסק עגבניות (100 גרם).
- 1/2 כוס מים.
- מלח, פלפל שחור - לפי הטעם.
- כ-500 גרם אפונה, מוקפאת.
- כ- 3 תפוחי אדמה. חתוכים ל-4.
- כ-500 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות גדולות.
- פקעת שום טרי, מקולף/ פקעת שום, מקולף.
- כפית גדושה ציר בקר/עוף-קנוי או 1-2 כפות אבקת מרק עוף.
- תוספת אפשריות:
- 1 קופסא קנויה של גרגירי חומוס שלם 290 גרם - ללא המים. הגרסה הלובית.
- 2 פלפלים חריפים אדומים, שלמים. כך שהנמנע מחריף יראה אותם בתבשיל.
- חותכים את הבשר לרבעים. אפשר גם לא גדולים. השריר הינו סוג בשר שלא מתפרק.
- בסיר סוגרים את פרוסות הבשר, מכל הצדדים. כלומר יוצרים צריבה על כל צד, כך שהבשר משנה את צבעו והופך אפור. כדקה בכל צד. מעבירם לצלחת.
- אם לא הכנתם מראש- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. לוקח כ-30 דקות.
- מוסיפים את הפפריקה. מערבבים. מטגנים מעט.
- מוסיפים את המים ורסק העגבניות, ציר הבקר/עוף. מערבבים.
- מבשלים כ-5 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
- מוסיפים את הבשר. מכסים במים כ-3/4 מגובה הבשר ומביאים סיר לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.
- טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והדלעת/דלורית. מערבבים מידי פעם.
- מבשלים כ-3 שעות.
- בודקים כי תפוחי האדמה מוכנים. על ידי מזלג שננעץ בקלות בבשר תפוח האדמה.
- כ-1/4 שעה לפני גמר הבישול מוסיפים את האפונה. מערבבים.
- במידה ויש צורך- במהלך הבישול, מסירים מכסה ונותנים לנוזלים להתאדות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/03/2020