עוגת שוקולד טעימה ועסיסית מ-3 מרכיבים בלבד. ללא הוספת קמח, ביצים, סוכר, חמאה, שוקולד או קקאו. עוגה המתאימה גם לפסח.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מעבד מזון.
- מיקסר + וו גיטרה/בלנדר ידני/ קערה+לקקן.
- קערה בינונית.
- לקקן.
- פלטה מדורגת- לא חובה.
- תבנית מרובעת 18-20 ס"מ /7 אינץ/ תבנית עגולה 18-20 ס"מ/ תבנית אינגילש קייק -משומנת ומוקמחת מעט בקקאו/נייר אפייה בבסיס ובדפנות.
- רשת קירור.
- קיסם עץ.
- 350 גרם עוגיות שוקולד*- קנויות או שאפיתם בבית-טחונים לפירורים דקים**. *טעם העוגה תלוי כמובן בסוג וטעם העוגיות שתבחרו.
- 370 גרם חלב (½1 כוסות).
- ¼2 כפיות אבקת אפייה.
- **בפסח השתמשו בעוגיות שוקולד כשרות לפסח.
- **אפשר גם ביסקוויטים בטעם שוקולד +1 כוס סוכר.
- ***לגיוון: ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס או קוביות שוקולד/כ-2 כפות ממרח נוטלה/ 1/4 כוס אבקת קקאו.
- במיקסר ערבבו יחד את העוגיות הטחונות ואבקת האפייה.
- הוסיפו את החלב וערבבו טוב.
- ערבבו עד שתהיה תערובת חלקה.
- העבירו את התערובת לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן.
- ישרו את התערובת עם מרית מדורגת או לקקן בצורה שווה בתבנית.
- אפו בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות צ. לכ 15-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. הזהרו לא לאפות יותר מידי.
- העבירו לרשת קירור.
- אם רוצים, לאחר שהעוגה התקררה, עטרו את העוגה באבקת סוכר/ בגנאש שוקולד או כל ציפוי אחר.
- שימרו במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/04/2020