עוגה בחושה מלאה בטעמי תפוחים ווניל, לחה ומתוקה. עוגת תפוחים קלה להכנה ומהירת הכנה. עוגה המתאימה לכל סוגי התפוחים, עם ביצה אחת. פשוט לערבב את כל המצרכים ולאפות בתנור.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית קוטר 20 ס"מ/ אינגליש קייק, משומנת ומקומחת מעט.
- מעבד מזון.
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- פלטה מדורגת.
- רשת קירור.
- 3 תפוחים בינוניים, מכל זן שתבחרו*. שישקלו יחד כ-530 גרם.
- ½1 כוסות קמח לכל מטרה. מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1 כוס סוכר חום/לבן.
- 1 ביצה.
- 50 גרם חמאה, רכה/ לפרווה: מחמאה.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית קינמון / למי שלא אוהב קינמון: פלפל אנגלי.
- * במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
- מחממים תנור 175 מעלות צ.
- מקלפים את התפוחים וחותכים לפלחים, ללא הליבה. מעבירים למעבד מזון. לכ-8 פולסים. קצרים**.
- מעבירים למיקסר. מוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים עד שיש תערובת אחידה. מתחילים במהירות איטית ולאחר מכן מעבירים למהירות בינונית-גבוה לכ-3 דקות.
- לפני המזיגה יש לערבב עם הלקקן ולבדוק כי בתחתית הקערה לא נשארו מרכיבים שלא התערבבו.
- מוזגים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- עם מרית מדורגת או לקקן משטחים את הבלילה בצורה שווה בתבנית.
- אופים כ-60 דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- שומרים במקרר.
- **למי שאין מעבד מזון יחתוך את התפוח לקוביות לא גדולות, ויטבול ויערבב בקערה עם כף מיץ לימון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/04/2020