מתכון עוגת קרמבו קלאסית ומשגעת של סבתא שמחה | יס-שף

עוגת קרמבו קלאסית ומשגעת של סבתא שמחה

דירוג  

עוגת קרמבו קלאסית וחלומית. עוגה קלה להכנה שחיכתה לנו במקרר, כל פעם שבאנו לבקר את סבתא שמחה. עוגה טעימה ומתוקה מאוד. כל ביס מלא קצפת ושוקולד. קרמבו. אפשר להכין אותה גם פרווה וגם בפסח.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 7 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר + וו הקצפה
  • קערה + מטרפה.
  • תבנית מלבנית 24-28 ס"מ.
  • סיר.

מרכיבים:
  • לבסיס:
  • 5 ביצים, מופרדות.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד.
  • 1 שקית אבקת אפייה.
  • לקרם וניל:
  • 2 חבילות שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל).
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 אינסטנט פודינג וניל.
  • לציפוי:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה.
  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • *במקום שמנת מתוקה, לפרווה להשתמש בשמנת צמחית.
הוראות הכנה:
  1. לבסיס: נחמם תנור 170 מעלות צ.
  2. בקערה נערבב יחד חלמונים (הצהוב של הביצה) ופודינג שוקולד. מערבבים טוב עד איחוד.
  3. במיקסר מקציפים חלבונים יחד עם הסוכר ואבקת האפייה עד שנוצר קצף תפוח ונוקשה.
  4. עם לקקן מעבירים את קערת הקצף לקערת החלבונים. מעט בכל פעם ומערבבים בתנועת קיפול. עד תערובת אחידה.
  5. מעבירים לתבנית האפייה, ועם לקקן משטחים באופן שווה על התבנית.
  6. אופים כ-20 דקות או עד שהבסיס מוכן. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט ורק אח"כ ממשיכים.
  7. לעוגה עצמה: קרם הוניל: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם וניל. עד לקרם אוורירי ויציב.
  8. משטחים את הקרם על הבסיס בצורה שווה ומכניסים למקרר לכ-4 שעות או למקפיא לכשעה.
  9. לציפוי: בסיר מחממים את השמנת המתוקה ולפני שהיא מגיע לרתיחה מנמיכים אש מורידים מהכיריים ומוסיפים את השוקולד.
  10. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. שמים בצד לכ-10 דקות.
  11. מוציאים את העוגה מהמקרר ומוזגים על העוגה. מטלטלים את התבנית בעדינות כך שתכסה את כל העוגה.
  12. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות לפני ההגשה. כדי לתת לקרם להתייצב.
  13. גיוון: לוקחים מספר קרמבוים ומצרפים אותם לעוגה בשלב לפני ששמים את הקרם וניל. על בסיס העוגה. אם רוצים אפשר להוריד להם את הבסיס. הגבעות של הקרמבו ימסו קצת כאשר נשפוך מעל את הגנאש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 10/04/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'