עוגה קטנה וטעימה בספל. קלה להכנה ומהירת הכנה. עוגת שוקולד במיקרוגל, עוגה לאחד או לשניים. אפשר לאפות גם בתנור. מוכנה בפחות מ-3 דקות. עוגית מושלמת ליד הקפה. המתכון מתאים לשתי כוסות מאג.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 דקות
מספר סועדים: 1-2
- מיקרוגל / תנור.
- קערה בינונית.
- מטרפה/כף ערבוב.
- כפות מדידה.
- 2 כוסות מאג / לאפייה בתנור: כוס המתאימה לתנור.
- שקית זילוף וצנטר - אם רוצים לקשט.
- 57 גרם חמאה ללא מלח, מומסת במיקרו או בסיר על על הכיריים.
- 1/2 כוס סוכר.
- 1/4 כוס חלב.
- 1 ביצה.
- 1/2 כוס קמח תופח.
- 1/4 כוס קקאו משובח / קקאו הולנדי.
- קמצוץ מלח גס.
- בקערה בינונית ערבבו יחד: חמאה מומסת, סוכר וביצה. עד תערובת חלקה.
- הוסיפו קמח, קקאו, מלח ומעט מלח. רק עד איחוד. אם רוצים אפשר להוסיף גם חופן שוקולד צי'פס.
- חלקו את הבלילה בין שני כוסות המאג. שימו לב לא! למלא את המאג יותר מחצי כוס.
- חממו במיקרוגל, כל כוס בנפרד לכ-1.5 או 2.5 דקות. עד שהעוגה תופחת ומוצקה. הגישו.
- אפשר גם לאפות בתנור לכ-10 דקות. אם רוצים אפשר לקשט בקצפת.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/04/2020