עוגיות בצק עוגיות ללא אפייה הם להיט בעולם. הידעתם שהטעם הכי נאכל של גלידת בן אנד ג'ריס הוא גלידה בטעם בצק עוגיות? העוגיות טעימות וקלות להכנה. וכן, יש גם קצת אפייה. אבל לא של העוגיות. כל הסודות במתכון. זה לא מתכון רגיל.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- כף גלידה קפיצית/ כף גלידה.
- מיקסר + וו גיטרה/ קערה+ מטרפה.
- 1+1/2 כוסות של קמח לכל מטרה. מנופה.*
- 170 גרם חמאה לא מלוחה. בטמפרטורת החדר.
- 1 כוס, דחוסה, של סוכר חום/ דמררה.
- 1 כפית תמצית וניל, רצוי משובחת
- 1/2 כפית מלח.
- 1/4 כוס חלב.
- 1 כוס שוקולד צי'פס או כל תוספת אחרת.
- *מי שלא רוצה לאפות-יכול להשתמש בשיבולת שועל במקום קמח.
- חממו תנור ל 180 מעלות צ.
- על מגש אפייה שעליו נייר אפייה פזרו את הקמח באופן שווה. קמח אינו אכיל ללא אפייה.
- אפו את הקמח. עד שהקמח מעט משנה את צבעו ומשחים מעט, כ-15 דקות. אנא השגיחו שלא יישרף.
- הוציאו וקררו עד קירור מוחלט. בערך 30 דקות.
- במיקסר ערבבו יחד: חמאה, סוכר חום, תמצית וניל ומלח. כ- 5 דקות במהירות בינונית- גבוה ללא התערבות.
- הנמיכו מהירות והכניסו את הקמח האפוי. ערבבו כחצי דקה.
- הוסיפו את החלב. ערבבו עד תערובת קרמית. הוסיפו את השוקולד ציפס וערבבו מעט.
- הכניסו למקרר לפחות לשעה.
- צרו עוגיות עם כף הגלידה והגישו.
- שומרים את הבצק בכלי אטום במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/06/2020