מתכון עוגת דלעת, מרווה וחמאה חומה | יס-שף

עוגת דלעת, מרווה וחמאה חומה

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

החמאה החומה והמרווה מחזקות את טעמי התבלינים. הדלעת מוסיפה מתיקות מיוחדת והכל יחד יוצר עוגה טעימה במיוחד. צבע חום זהב מבחוץ. צהוב זהב מבפנים. טעם של צפון אמריקה בחג ההודיה על מרפסת ישראלית עם קפה עשוי טוב ורוח קיצית מלטפת. ואפשר גם להכין קאפקייקס.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • 150 גרם חמאה רכה / לפרווה- מחמאה או מרגרינה.
  • ¼ כוס עלי מרווה קצוצים קטן ודק- לא חובה.
  • ½1 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
  • 1 כפית שטוחה מלח.
  • ½ כפית שטוחה קינמון טחון.
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון.
  • 1/8 כפית שטוחה ציפורן טחונה- לא חובה. למרות שהכמות קטנה היא דומיננטית. אם אתם לא מכירים את התבלין. בדקו שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מ"צ.
  2. במחבת על אש בינונית ממיסים את החמאה, עם כף עץ מערבבים, מוסיפים את המרווה. מערבבים עד שהחמאה משחימה מקבלת צבע חום-זהוב. מסירים מיד מהאש. ומוזגים לקערה קטנה. שמים בצד. לצינון
  3. בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, מלח, אבקת אפייה , קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. שמים בצד.
  4. במיקסר מערבבים: דלעת מגוררת, סוכר, ביצים ואת החמאה החומה. עד איחוד.
  5. מוסיפים את קערת הקמח. מערבבים על מהירות נמוכה. עד לתערובת אחידה.
  6. מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומוזגים לתבנית רק עד כ-3/4 מגובהה.
  7. אופים 60 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 09/07/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'