אם ניחוח לימוני והדרי בעוגה מתוקה לשישי עושה לכם את זה. עוגת הלייים הזאת היא בדיוק בשבילכם. עוגת ליים בחושה, רכה ונפלאה. לימוני הליים קטנים בדרך כלל מהלימון, וחמוצים יותר המביאים טעם וניחוח מיוחד. המתכון לעוגת הליים הנפלאה הזאת מגיע אלינו מקונגו שבמרכז אפריקה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מיקסר + וו גיטרה / קערה+ מטרפה.
- תבנית אפיה / תבנית כיכר.
- רשת קירור.
- 1 כוס סוכר (200 גרם).
- ½2 כפות חמאה (22.5 גרם) - בטמפ' החדר/לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 2 ביצים.
- 1 ליים סחוט + גרד קליפת הליים.
- ½1 כוסות קמח לכל מטרה.
- ¼1 כפיות אבקת אפייה.
- הבזק מלח.
- הדליקו תנור ל-175 מעלות צ.
- ערבבו יחד את החמאה והסוכר כ-3 דקות ללא התערבות.
- הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו עד איחוד.
- העבירו לתבנית אפייה ואפו כ-26 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- בקונגו מפזרים על העוגה בוטנים קצוצים לצד כף גלידה ומגישים. אפשרות אחרת: אבקת סוכר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/09/2020