בכל בית קפה, כמעט, יש סלט יווני. סלט כייפי, טעים, ופשוט. כאן תקבלו את כל מה שצריך לסלט יווני אמית כפרי. הסלט כולל ירקות הנפוצים ביוון ובהם: עגבניות, מלפפונים, בצלים ופלפלים. בחיתוך גס, וקובייה או פיסות של גבינה וזיתים.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 3-4
- כף ערבוב.
- קרש חיתוך+ סכין חד.
- קערה.
- כלי הגשה.
- 3 עגבניות גדולות קצוצות גס.
- 3 מלפפונים, מקולפים וקצוצים גס.
- 1/2 כוס זיתים שחורים, ללא גלעין, פרוסים.
- 1/2 קופסת גבינת פטה/בולגרית/בולגרית מעודנת- פרוסה לקוביות.
- מלח ופלפל שחון טחון לפי הטעם.
- 1/2 כפית אורגנו מיובש.
- כ-1/4 כוס שמן זית משובח.
- 1 בצל סגול חתוך לפרוסות
- חצי לימון טרי סחוט.
- כף חומץ.
- 1 פלפל ירוק חתוך גס.
- בקערה ערבבו יחד את כל הירקות החתוכים גס.
- הוסיפו את התבלינים וערבבו. הוסיפו את שמן הזית והחומץ. ערבבו.
- העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעל את הבולגרית, ערבבו מעט. פזרו מעל מיץ לימון. והגישו.
- לצד הסלט הגישו לחם טרי, חמאה, שמן זית ולימון חצוי.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/09/2020