מתכון עוגת קיץ עם אפרסקים ב-5 דקות עבודה | יס-שף

עוגת קיץ עם אפרסקים ב-5 דקות עבודה

עוגות | פירות | חלבי  
דירוג  

עוגת קיץ בחושה מלאה באפרסקים טריים ועסיסיים תוספת הנותנת עוד מרקם עסיסי לעוגה. מינימום עבודה ואושר גדול בכל ביס. עוגת אפרסקים בחושה מושלמת, מתוקה וטעימה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית עגולה, קוטר 24-22.5 ס"מ/ אינגליש קייק. (העוגה בתמונה הוכנה בתבנית קוטר 22.5 ס"מ).
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • פלטה מדורגת קטנה.

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה ללא מלח-בטמפרטורת החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 3 ביצים M.
  • 1.5 כוסות קמח תופח (210 גרם).
  • 1/4 כפית מלח.
  • 200 גרם שמנת חמוצה.
  • 2 אפרסקים גדולים חתוכים לקוביות קטנות. **כל פרי אחר אפשרי: כגון אגס, תפוח, מנגו, שזיף וכדומה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  2. מערבבים יחד סוכר וחמאה כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הביצים כל אחת עד איחוד.
  4. מוסיפים את המלח. מוסיפים חצי מכמות קמח וחצי מכמות השמנת חמוצה מערבבים עד איחוד. מוסיפים את החצאים שנותרו. מערבבים עד איחוד.
  5. מוסיפים את האפרסקים ומערבבים רק עד שהם מתערבבים בבלילה.
  6. יוצקים לתבנית, אפשר להיעזר בלקקן.
  7. מישרים עם פלטה מדורגת קטנה.
  8. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים.
  9. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/09/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'