עוגת קיץ בחושה מלאה באפרסקים טריים ועסיסיים תוספת הנותנת עוד מרקם עסיסי לעוגה. מינימום עבודה ואושר גדול בכל ביס. עוגת אפרסקים בחושה מושלמת, מתוקה וטעימה.
כלים:
- תבנית עגולה, קוטר 24-22.5 ס"מ/ אינגליש קייק. (העוגה בתמונה הוכנה בתבנית קוטר 22.5 ס"מ).
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- פלטה מדורגת קטנה.
מרכיבים:
- 200 גרם חמאה ללא מלח-בטמפרטורת החדר.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 3 ביצים M.
- 1.5 כוסות קמח תופח (210 גרם).
- 1/4 כפית מלח.
- 200 גרם שמנת חמוצה.
- 2 אפרסקים גדולים חתוכים לקוביות קטנות. **כל פרי אחר אפשרי: כגון אגס, תפוח, מנגו, שזיף וכדומה.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- מערבבים יחד סוכר וחמאה כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצים כל אחת עד איחוד.
- מוסיפים את המלח. מוסיפים חצי מכמות קמח וחצי מכמות השמנת חמוצה מערבבים עד איחוד. מוסיפים את החצאים שנותרו. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את האפרסקים ומערבבים רק עד שהם מתערבבים בבלילה.
- יוצקים לתבנית, אפשר להיעזר בלקקן.
- מישרים עם פלטה מדורגת קטנה.
- אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/09/2020