כל כך קל להכנה וכלכך טעים. לצהרים או ערב. ארוחה מנצחת. אפשר עם תוספת תפוח אדמה בתנור (ראו מתכון באתר) או אורז (ראו מתכון באתר) ויש לכם ארוחה מהממת ובתכלס... בקושי עשיתם משהו. מושלם.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: בתנור
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 10 דקות
מספר סועדים: 3-4
קערה גדולה
כלי מלבני שמתאים לבישול בתנור.
ניייר אלומניום.
- עוף שלם, או עוף מחולק.
- 10 שיני שום כתושות/ 3 כפות שום גבישי.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- 1 כף פפריקה חריפה.
- 6 כפות קנולה/ זית.
- 2 כפיות מלח.
- 1 כף מים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את העוף היטב במים קרים ומייבשים בנייר מגבת.
- כותשים את השום לתוך קערה גדולה. מוסיפים פפריקה, שמן זית, מלח ומים.
- מכניסים את העוף לקערה ועם הידיים מורחים את תערובת התיבול על חלקי העוף מכל הצדדים וגם מתחת לעור.
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית. מכסים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
- שמים טיימר לשעה וחצי.
- אחרי שעה וחצי מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-225 מעלות ומחזירים את התבנית לתנור לרבע שעה נוספת. על ידי כך העוף מקבל את צבעו השחום.
- מגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/02/2018