תבשיל עוף עם אורז נוסח מלזיה
להביא אוכל משובח מקצה העולם הביתה. ממלזיה. פעמים רבות אנחנו מבקרים בארצות שונות ורוצים להביא הביתה חזרה את הטעמים הרחוקים או להכין איזה ארוחה ממחוז רחוק שכנראה לא נבקר בו. לפניכם ארוחה ממלזיה, שבדרום מזרח אסיה. קלה להכנה וטעימה טעימה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת / סוטאז 22 ס"מ.
- מחבת בשביל לטגן ביצת עין
- קערה, כדי לשים את העוף לאחר הטיגון.
- 250 גרם אורז בסמטי / אורז ארוך
- 100 גרם אפונה קנויה
- 2 חזה עוף חתוך לרצועות (מספר החזה עוף כמספר הסועדים)
- רבע כפית פלפל
- רצועות פלפל אדום
- כפית מלח
- כף דבש
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 250 גרם פטריות שומפיניון .פרוסות
- 1/2 כפית אבקת צילי.
- 1 כף אבקת קארי
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 ביצי עין (חביתת עין לכל סועד)
- שלב ראשון:
- זמן רב לפני הארוחה מכינים את האורז והאפונה. מבשלים אורז ואפונה (ראו מתכון להכנת אורז באתר) . לאחר שהאורז מוכן עם האפונה שימו אותם בקערה בצד להתקרר. אנו רוצים להוסיפו מאוחר יותר - שהוא קר.
- שלב שני:
- התחלו על ידי חיתוך חזה העוף לרצועות דקות, זה יעזור לעוף להטגן מהר יותר. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על אש בינונית, לא לבשל את העוף יתר על המידה. מוסיפים דבש כדי להוסיף טעם לעוף והוא הופך זהוב במהירות. מטגנים את שני הצדדים של רצועות העוף כאשר מוכן מעבירים את העוף לצלחת כדי שיתקרר.
- שלב שלישי:
- באותו מחבת בו טיגנתם את העוף מוסיפים את הבצל הקצוץ. פלפל אדום, שלוש שיני שום. מערבבים טוב. מטגנים את הכל במשך 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את פרוסות הפטריות. מערבבים. מוסיפים את התבלינים: צילי, קארי, מלח , פלפל ושוב מערבבים .
- שלב רביעי:
- מוסיפים את האורז והאפונה הקרים לתוך המחבת ומערבבים. לאחר מכן הוסיפו 4 כפות של רוטב סויה לאחר מכן את העוף . מערבבים הכל יחד על אש בינונית.
- שלב חמישי:
- על מחבת להכין ביצת עין לכל סועד.
- שלב שש:
- להגיש את מנה לכל סועד ועליה חביתת עין. מושלם.
נוצר על ידי: ZmiraGranot בתאריך: 07/03/2018