זהו רוטב שיוסיף טעם לכל פשטידה, לזניה , מוסקה ומאפה, כל כרובית וכל ברוקולי. הרעיון הוא, שאנו מוזגים אותו על השכבה העליונה בלבד. מושלם להקרמה בתנור מעל ירקות ועוד. הרוטב מוסיף טעם חלומי ומראה משגע. נראה כמו גבינה מותכת.
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: רטבים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מתאים לתבנית קוטר 24 / מלבנית 30X25 ס"מ
- ***
- סיר קטן
- כף ערבוב.
- מברשת.
- 50 גרם חמאה/ לפרווה: מרגרינה.
- 3 כפות קמח רגיל.
- 1.5 כוסות ציר עוף/ מרק עוף / לפרווה: ציר ירקות או מים.
- חצי כפית מלח.
- חצי כפית פלפל לבן.
- רבע כפית אגוז מוסקט.
- 1 ביצה.
- 1 כף שמן.
- קורט מלח.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן.
- מוסיפים את הקמח ובוחשים
- שהתערובות מתחילה לרתוח- מורידים מהאש.
- מוזגים פנימה את מי הציר.
- מערבבים עד שיש רוטב ללא גושים.
- ממשיכים לערבב עד שהרוטב סמיך. מתבלים.
- כאשר רוצים ליצור את הציפוי, לפני ההכנסה לתנור:
- מערבבים את רוטב הבשמל עם הביצה עם השמן והמלח. בוחשים היטב לאיחוד .
- מורחים עם מברשת על הפשטידה/ לזניה וכד' או מוזגים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/03/2018