מתכון עוגת בטנברג נפלאה | יס-שף

עוגת בטנברג נפלאה

עוגות | ספוג | חלבי  
דירוג  

עוגת בטנברג היא עוגה פופולרית במטבח הבריטי, המוגשת לרוב במסגרת תה של מנחה. בעת חיתוך העוגה מתקבל מראה של מעין לוח שחמט בשני צבעים -ורוד וצהוב .העוגה לרוב מצופה בשכבת מרציפן. אנחנו בחרנו : ורוד וירוק- פיסטוק. העוגה נאפתה לראשונה בשנת 1884 לכבוד יום נישואיה של המלכה ויקטוריה עם לודוויג פון באטנברג, כאשר ארבעת צבעי הריבועים מייצגים את ארבעת נסיכי בטנברג. מזה כבר תבינו שמדובר בעוגה איכותית ממדריגה ראשונה. ולכן, אתם חייבים להכין.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

תבנית בטנגברג ( תבנית Multisize Cake / תבנית מלבנית  21.5x15.5 לערך. וחלקו אותה לאורכה לארבע מלבנים שווים.)

מיקסר עם וו גיטרה

לקקן.

כף

סכין חדה

פלטה מדורגת

מערוך

מרכיבים:
  • 125 גרם חמאה ללא מלח (לפרווה מרגרינה)- רכה.
  • 125 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 125 גרם קמח רגיל (אפשר גם קמח תופח)- מנופה.
  • 1/8 כפית תמצית ורדים (אפשר גם מי ורדים אבל הם פחות מורגשים. יש תמציות ורדים בחנויות אפייה.)
  • צבע מאכל ג'לי בצבע ורוד.
  • 4 כפיות חלב (לפרווה - מים).
  • 1 כף מחית פיסטוק- בחנויות האפייה.
הוראות הכנה:
  1. נכניס למיקסר את החמאה ואת הסוכר. ונערבב יחד על מהירות גבוה ללא התערבות 5 דקות. עד שהחמאה חיוורת ואוורירית.
  2. לאחר מכן נוסיף את הביצים. לאחר מכן נוסיף את הקמח. במהירות איטית. עד איחוד
  3. נחלק את הבצק לשתי קערות. (נוכל לבודק כי חילקנו שווה על ידי שקילה)
  4. קערה ראשונה: נוסיף 2 כפיות חלב נוסיף תמצית צבע ורוד.נוסיף את התמצית ורדים. נערבב הכל יחד עד איחוד
  5. קערה שנייה: 2 כפיות חלב וכף מחית פיסטוק. נערבב הכל עד איחוד.
  6. נשמן את תבנית האפייה.
  7. נמזוג בעזרת כף את הבלילה של הפסיטוק לשתי תבניות ואת הבלילה של הורדים לשתי התבניות הנותרות.
  8. נכניס לתנור 170ºC למשך 12-15 דקות.
  9. נוציא אותם מהתנור. ניתן להם להתקרר באופן מוחלט. לאחר מכן נוציא אותם מהתבנית, ונפלס אותם אם יש צורך בעזרת סכין לריבועים מושלמים.
  10. עכשיו יש לנו 4 חלקים - 2 ורודים ו2 ירוקים. מרחו כל חלק למעלה ובצדדים בקרם חמאה
  11. מתכון באתר לקרם חמאה- הכינו אותו לפני הכנת העוגה.
  12. בבסיס: הניחו ירוק לצד ורוד. קומה שניה מעל הירוק ורוד ומעל הורוד ירוק.
  13. נכסה בקרם בין השכבות ובצדדים.
  14. את הציפוי החיצוני, נצפה במרציפן. את המרציפן אפשר לצבוע או להשאירו בצבעו הטבעי.
  15. מתכון למרציפן באתר - הכינו אותו לפני הכנת העוגה.
  16. אפשר גם לעטוף את העוגה בבצק סוכר. או להשאיר את ציפוי הקרם חמאה. כל האפשרויות טובות. מה שמתחשק לכם.
  17. למרציפן בעזרת מערוך ניצור מלבן בגודל שיכסה את התבנית מכל צדדיה. ונצפה את העוגה. נעטוף את העוגה ונגלגל אותה לאחר מכן נשים את נקודת החיבור בחלק התחתון. נחתוך את הצד האחרי והקדמי לישור. והנה היא לפנינו. עם צורת השח מט.
  18. זהו, עוגת המלכים מוכנה. בתאבון.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 16/03/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'