מפרידים את הביצים לשתי קערות. – חלבון לחוד וחלמון לחוד.
מקציפים את החלבונים (הלבן) במיקסר עם וו הקצפה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב
בקערה שנייה מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, יוגורט, גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת אחידה.
עם הלקקן מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לחלמונים ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180C מעלות למשך כ- 30-35 דקות.
* בכל תנור זה אחרת לכן, בדקו עם קיסם לאחר 25 דקות.
**העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
מוצאים מהתנור לקירור בטמפרטורת החדר.
בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הסירופ.
לאחר שהסירופ מוכן :יש לצקת לאט ובאופן שווה את הסירופ על כל העוגה.
לתת לסירופ להיספג. לאחר קירור מוחלט שחררו את העוגה מהתבנית.
מניחים על תחתית/ משטח לעוגה.
*אפשר להכין לבד משטח לעוגה:
לוקחים קרטון של פיצה או קופסא> חותכים עיגול מעט מעל קוטר העוגה> מצפים בנייר אלומיניום> אפשר לסגור את קצוות בגב המשטח עם סלוטייפ. אבל לא חובה. > מוכן.