מתכון עוגה  מושלמת מקמח תפו"א

עוגה מושלמת מקמח תפו"א

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת ספוג מושלמת לפסח טעימה ועסיסית. מי ידע שקמח תפוחי אדמה יכול ליצר עוגות כל כך טובות. אתם חייבים להתרשם בעצמכם

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח חיטה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

תבנית  עגולה בקוטר  24 . 

2 קערות מיקסר –וו הקצפה+ וו גיטרה

לקקן.

מרכיבים:
  • 4 ביצים מופרדות - M.
  • סוכר- כוס.
  • שמן קנולה- 1/2 כוס.
  • יוגורט - (200 גרם).
  • גרדה מלימון 1.
  • קמח תפוחי אדמה - ½ 1 כוסות.
  • אבקת אפייה (10 גרם).
  • סירופ סוכר. (מתכון באתר)
  • לא חובה- אבקת סוכר לקישוט/ גנאש שוקולד לבן.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים ביסודיות את התבנית אפייה.
  3. מפרידים את הביצים לשתי קערות. – חלבון לחוד וחלמון לחוד.
  4. מקציפים את החלבונים (הלבן) במיקסר עם וו הקצפה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  5. בקערה שנייה מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, יוגורט, גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. עם הלקקן מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לחלמונים ומערבבים.
  7. מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180C מעלות למשך כ- 30-35 דקות.
  8. * בכל תנור זה אחרת לכן, בדקו עם קיסם לאחר 25 דקות.
  9. **העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
  10. מוצאים מהתנור לקירור בטמפרטורת החדר.
  11. בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הסירופ.
  12. לאחר שהסירופ מוכן :יש לצקת לאט ובאופן שווה את הסירופ על כל העוגה.
  13. לתת לסירופ להיספג. לאחר קירור מוחלט שחררו את העוגה מהתבנית.
  14. מניחים על תחתית/ משטח לעוגה.
  15. *אפשר להכין לבד משטח לעוגה: לוקחים קרטון של פיצה או קופסא> חותכים עיגול מעט מעל קוטר העוגה> מצפים בנייר אלומיניום> אפשר לסגור את קצוות בגב המשטח עם סלוטייפ. אבל לא חובה. > מוכן.
  16. ***את העוגה אפשר לקשט באבקת סוכר או בקרם לעוגה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 16/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'