מחממים את שמן קנולה במחבת רחבה ומטגנים את המרווה, שיני השום והבצל הקצוץ. מתבלים במעט פלפל ומערבבים.
מוסיפים את הפטריות לטיגון קצרצר ומצרפים למחבת את הבשר הטחון. מטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.
מכינים את הפירה: בקערה מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או במזלג, עד לקבלת פירה חלק. מטגנים את הבצל והשום ברבע כוס שמן קנולה עד שהם משחימים. מוסיפים 1/2 כף מלח. מוסיפים לתפוחי אדמה. מערבבים.
במידה ורוצים לזלוף בצורה יפה את התפוח אדמה- אין להוסיף בצל. הוא יתקע לכם בכלי הזילוף וזה לא יצא יפה.
במידה והחלטתם לא לזלף את התפ"א- מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן ומערבבים.
שמים את הפירה על שכבת הבשר שבתבנית. מפזרים עליו את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לזילוף: בוחרים צנטר כוכב או כל צורה אחרת מכניסים לשקית זילוף. לאחר שהת"א התקרר מכניסים אותו לשקית הזלוף ויוצרים פרחים על הבשר. מפזרים עליו את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן זית ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מגישים.
לאחר הכנת התבנית. ניתן לשמור במקרר וחצי שעה לפני ההגשה לחמם בתנור.
לאחר הכנת התבנית ניתן לשמור במקפיא עד חודש ולהעביר למקרר יום לפני ההגשה. חצי שעה לפני ההגשה לחמם בתנור.
לעיתים, אנחנו, בזמן ההרכבה של התבנית יוצרים עם לקקן פס בשולי התבנית לרוחב גודל הפרוסה הראשונה . המטרה היא שיהיה לנו נוח וקל יותר להוציא את המנה הראשונה.