מתכון עוגיות אגוזים לגלידה או למוס

עוגיות אגוזים לגלידה או למוס

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגיות שהם גם קישוט וגם כפית לאכול עימה את הקינוח. למשל: גלידה, קרם בווארייה או כל קינוח עדין אחר. עוגייה אגוזית ונהדרת בצורת כפית, מעוין, או כל צורה שתבחרו.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 30+ 

כלים:

  • חותכן - מרובע/ מעוין -הריבועים ומעוינים מתאימים כי הם נוחים לנעיצה בגלידה או במוס.  אבל לא חובה. 
  • אני בחרתי תבניות סיליקון כפיות ועוד.
  • תבנית אפייה שטוחה. 
  • נייר נצמד.
  • מערוך

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה ללא מלח - פרוסה לקוביות קטנות - רכה - לפרווה מרגרינה.
  • 3 כוסות קמח לכל מטרה או לעוגיות - מנופה.
  • 6 כפות אגוזים לוז / מלך - 50 גרם - קצוצים. לא דק מידי.
  • 1.5 כוסות סוכר.
  • 1 קליפה מלימון.
  • 1 ביצה L או 2 M.

הוראות הכנה:
  1. על משטח עבודה שמים את הקמח כהר.
  2. מוספים את האגוזים. מערבבים טוב.
  3. יוצרים שוב הר. בהר יוצרים לוע רחב במרכזו.
  4. שמים את החמאה והסוכר בלוע. את קליפת הלימון. הביצה - ומערבבים קלות עם קצות האצבעות את החומרים שבלוע. אין צורך להגיע לאחידות הבלילה.
  5. כעט מכניסים את הקמח למרכז ומתחילים לערבב את כל החוומרים עד שמתחילים להווצר פירורים גדולים וקטנים. מרימים את התערבות ומפוררים אותה בין האצבעות עד שהפירורים מתחילים להדבק לגוש גדול.
  6. שהבצק הופך אחיד - יוצרים ממנו כדור. עוטפים נייר נצמד ושמים במקרר לחצי שעה לקירור.
  7. זה השלב שאפשר להקפיאו לשימוש במועד אחר למקפיא עד שלושה חודשים. או למקרר עד שלושה ימים.
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר: מרדדים את הבצק על משטח העבודה.
  9. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  10. יוצרים משטח חלק, בעובי של כ 10 מ"מ בערך. לוקחים קורצן ויוצרים עימו את הצורות. כדאי להשתמש בקורצן ריבועים או מעוינים או כל קורצן/חותכן אחר שמתחשק לכם. הריבועים ומעוינים מתאימים כי הם נוחים לנעיצה בגלידה או במוס. אבל לא חובה.
  11. מעבירים את עוגיות לתבנית האפייה.
  12. מעבירים למקרר ל 30 דקות או למקפיא ל 15 דקות- כדי שלעזור לשמירה על צורתם.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים ב 200 מעלות 13 דקות או עד שהעוגיות משחימות מעט.
  14. מעבירים לרשת קירור.
  15. שומרים בכלי אטום למשך שבועיים. אפשר גם להקפיא.


 נוצר על ידי: SharonCohen 

בתאריך: 09/04/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'