נראה טוב והכי חשוב- טעים. הוא קצת כמו עוגה יותר כמו לחמנייה מתוקה במילוי פירותי ולא פחות חשוב: קל להכנה. אתם חייבים לנסות
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: מאפינס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית מאפין של 12 שקעים
- 12 מנג'טים קוטר 5 ס"מ - לא חובה
- מיקסר עם וו גיטרה/ קערה
- כף גלידה קוטר 5 ס"מ/ כף
- 2 כוסות קמח תופח- מנופה.
- 1/2 כפית מלח.
- 3 כפות סוכר.
- 1 שמנת חמוצה 200 מ"ל.
- 1 ביצה M.
- 100 גרם תפוחים מסוכרים חתוכים לקוביות קטנות (ניתן להוסיף במקום: דובדבנים,אוכמניות,צימוקים, פירות מסוכרים שונים חתוכים לקוביות קטנות וכדומה).
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- במיקסר מערבבים את כל המרכיבים יחד. עד איחוד.
- מהבלילה מוציאים כף גלידה שטוחה ומפיליים אותה לתוך המנג'ט.
- ***במאפן מסוג זה, אם רוצים, ניתן לאפות ללא מנג'ט ישירות בתבנית. אבל אל תשכחו לשמן טוב את השקעים עם תרסיס או חמאה- לבחירתכם.
- אופים כ-30 דקות ב- 180 מעלות. מגש עליון. לאחר 20 דקות לפתוח תנור ולבדוק עם קיסם במרכז המאפן. אם הקיסם יוצא נקי המאפן מוכן.
- מוציאים מהתנור לצינון בטמפ' החדר.
- לאחר הצינון, מוציאים את המאפן מהתבנית.
- מוכן להגשה. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר או במקרר - מחממים מעט לפני ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/04/2018