מתכון תחתיות ארטישוק במילוי בשר טחון וסלרי

תחתיות ארטישוק במילוי בשר טחון וסלרי

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

לעשות ארוחה עם ממולאים זה תמיד יאמי. אבל הפעם תכינו עם הממולאים הכי טעימים והכי נוחים להכנה: ארטישוק. הירק שכבר הוכתר כמלך הבריאות. עם בשר טחון ואורז לצידו. ארוחת מלכים.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  ממולאים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • מגימיקס עם להב סכין
  • פומפיה
  • סיר קוטר 24
  • סיר סוטאז (נמוך) קוטר 28 ס"מ  / סיר רגיל - עם מכסה
  • מחבת
  • 2 קערות
  • מסננת
  • כף ערבוב

מרכיבים:
  • 2 שקיות של תחתיות ארטישוק קנויות (800 גרם)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • רבע כוס מיץ לימון
  • גבעולי סלרי אמרקאי.
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • למלית:
  • 250 גרם בשר טחון - לכו לפי מבצעים בסופר.
  • 1 ראש סלרי מגורר דק.
  • 1 עגבנייה מגוררת גס
  • 1 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 1/2 כפית כורכום, פלפל שחור טחון
  • 1 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 3 כוסות מים
  • 100 גרם רסק עגבניות -למי שלא רוצה להכניס שימורים- 100 גרם עגבניות קצוצות.
  • 1 כף אבקת מרק עוף/ ציר עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון וכורכום

הוראות הכנה:
  1. בסיר עם מים מכניסים את הארטישוקים. לאחר שהמים רותחים מנמיכים חום . מבשלים עד שהארטישוק רך. כלומר שמזלג ינעץ בקלות. זהו שלב קריטי להצלחת התבשיל.מסננים. שמים בצד.
  2. במגימיקס קוצצים יחד את העגבניה עם עלי סלרי. שמים בצד.
  3. בפומפיה מגררים דק את הראש סלרי. שמים בצד.
  4. בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית. שמים בצד.
  5. בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים טוב שמים בצד.
  6. במחבת מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים עליו את הבצל הקצוץ. עד השחמה.
  7. מרפדים סיר בגבעולי סלרי אמרקאי.
  8. מפזרים את הבצל המטוגן על הסלרי שבסיר.
  9. ממלאים את הארטישוקים במלית מהקערה.
  10. בסיר, על הבצל המטוגן והסלרי מניחים את הארטישוקים שהבשר הטחון כלפי מעלה אחד ליד השני
  11. לוקחים את קערת הרוטב, וזולגים לאט לסיר. המים אמורים לכסות את בסיסי הארטישוק . 3 כוסות אמורות להספיק. אבל תלוי בגודל הסיר-אם לא, מוסיפים עוד מים. אם כן, מפסיקים את המזיגה.
  12. מביאים לרתיחה. מכסים. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
  13. מוכן להגשה.
  14. מגישים עם לימון חצוי. ועם אורז


 נוצר על ידי: KerenBenMoshe 

בתאריך: 15/04/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'