לעשות ארוחה עם ממולאים זה תמיד יאמי. אבל הפעם תכינו עם הממולאים הכי טעימים והכי נוחים להכנה: ארטישוק. הירק שכבר הוכתר כמלך הבריאות. עם בשר טחון ואורז לצידו. ארוחת מלכים.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: ממולאים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 3-4
- 2 שקיות של תחתיות ארטישוק קנויות (800 גרם)
- 3 כפות שמן קנולה
- רבע כוס מיץ לימון
- גבעולי סלרי אמרקאי.
- 1 בצל גדול קצוץ
- למלית:
- 250 גרם בשר טחון - לכו לפי מבצעים בסופר.
- 1 ראש סלרי מגורר דק.
- 1 עגבנייה מגוררת גס
- 1 כוס עלי סלרי קצוצים
- 1/2 כפית כורכום, פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח
- לרוטב:
- 3 כוסות מים
- 100 גרם רסק עגבניות -למי שלא רוצה להכניס שימורים- 100 גרם עגבניות קצוצות.
- 1 כף אבקת מרק עוף/ ציר עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון וכורכום
- בסיר עם מים מכניסים את הארטישוקים. לאחר שהמים רותחים מנמיכים חום . מבשלים עד שהארטישוק רך. כלומר שמזלג ינעץ בקלות. זהו שלב קריטי להצלחת התבשיל.מסננים. שמים בצד.
- במגימיקס קוצצים יחד את העגבניה עם עלי סלרי. שמים בצד.
- בפומפיה מגררים דק את הראש סלרי. שמים בצד.
- בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית. שמים בצד.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים טוב שמים בצד.
- במחבת מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים עליו את הבצל הקצוץ. עד השחמה.
- מרפדים סיר בגבעולי סלרי אמרקאי.
- מפזרים את הבצל המטוגן על הסלרי שבסיר.
- ממלאים את הארטישוקים במלית מהקערה.
- בסיר, על הבצל המטוגן והסלרי מניחים את הארטישוקים שהבשר הטחון כלפי מעלה אחד ליד השני
- לוקחים את קערת הרוטב, וזולגים לאט לסיר. המים אמורים לכסות את בסיסי הארטישוק . 3 כוסות אמורות להספיק. אבל תלוי בגודל הסיר-אם לא, מוסיפים עוד מים. אם כן, מפסיקים את המזיגה.
- מביאים לרתיחה. מכסים. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
- מוכן להגשה.
- מגישים עם לימון חצוי. ועם אורז
נוצר על ידי: KerenBenMoshe בתאריך: 15/04/2018