מתכון עוגת אוראו ושוקולד לבן

עוגת אוראו ושוקולד לבן

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

מתכון משגע עם עוגיות אוראו ושוקולד לבן. מתכון ללא אפייה. ואם אתם אוהבים שוקולד לבן כמוני היא בדיוק בשבילכם. טעימה. עוגת שוויץ לכל ארוע. בטח ליום העצמאות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שמנת

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 4 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית עגולה קפיצית קוטר 26ס"מ
  • מגימיקס עם וו להב
  • בן מארי-קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים /מיקרוגל
  • מיקסר עם וו הקצפה
  • שקף - לא חובה
  • לקקן/פלטה מדורגת

מרכיבים:
  • חומרים לבסיס:
  • 200 גרם עוגיות אוראו 90 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם קקאו - מנופה
  • 50 גרם סוכר
  • 9 עוגיות אוראו חתוכות לחצאים.
  • חומרים למלית: 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 גבינת מסקרפונה
  • 2 מכלים של שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 75 גרם עוגיות אוראו קצוצות גס
  • קישוט: (לא חובה)
  • 4 עוגיות אוראו חתוכות לחצאים+ 80 גרם עוגיות אוראו קצוצות גס - לקישוט
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • כפית חמאה

הוראות הכנה:
  1. להכנת הבסיס:
  2. שימו שקף מסביב לתבנית. במגימיקס יש לטחון את כל החומרים עד לקבלת תערובת דמויית חול דביק . (לא מספיק דביק? הוסיפו חמאה מומסת). שטחו בתבנית האפייה.
  3. לאחר מכן הקיפו את קוטרה עם עוגיות האוראו החצויות שהן נשענות על השקף ודחפו אותם קצת פנימה לבסיס. הכניסו במקפיא למשך חצי שעה
  4. הכנת המלית:
  5. המיסו את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים עד שהשוקולד נמס. תנו לו להתקרר מעט. הוסיפו את הגבינה וערבבו יחד עד איחוד.
  6. הקציפו את שני מכלי השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל, וכוס חלב לקצף יציב
  7. לקערת המיקסר הוסיפו את: תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן וקערה אחת של אוראו קצוץ וערבבו יחד עד שהתערובות מתאחדות.
  8. הוציאו את התבנית מהמקפיא. שיפכו את המלית על בסיס העוגה. עברו עם פלטה מדורגת לישור, אם צריך.
  9. הכניסו למקפיא לחצי שעה.
  10. בזמן זה הכינו את הציפוי: הניחו בספל 100 גרם שוקולד לבן, כפית חמאה, 2 כפות שמנת מתוקה והמיסו במיקרוגל עד לקבלת בלילה חלקה
  11. הוציאו את התבנית מהמקפיא. שפכו את הציפוי. פזרו בצורה אחידה בעזרת הזזת הנוזל מצד לצד. עד שהכל מכוסה.
  12. פזרו 80 גרם פירורי אוראו על המלית. קשטו בחצאי אוראו.
  13. החזירו למקפיא לפחות ל 3 שעות. להשאיר בתבנית.
  14. שעה/ חצי שעה לפני ההגשה מוצאים מהמקפיא. שימו על השיש. פתחו בעדינות את הקפיץ מהתבנית. עכשיו מורידים את השקף. שמים על משטח הגשה. מעבירים למקרר.
  15. בתום הערב, העוגה, או חלק שנשאר ממנה יכול לחזור למקפיא או למקרר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 16/04/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
7 משתמשים סימנו 'כן'