עוגת סאבוי לימון שלוש קומות
קניתי את התבנית הזאת בגלל יופיה. לא חשבתי שאני קונה חתיכת היסטוריה. אלו תבניות מיוחדות לעוגות סאבוי. עוגת סאבוי ויקטוריאנית הייתה בתקופתה יצירת פאר מדהימה. עוגת מחץ אמיתית. למרות שלעיתים רחוקות נהגו לאכול מהם הם היו יותר לתצוגה ,עבור המלכים והמלכות של התקופה הוויקטוריאנית. עוגת סאבוי נאפות בתבניות מעוצבות, אין בהם מרכיב מתפיח אין בה שמן, לכן בחישת החלבונים והחלמונים זה עניין מכריע. כי אם מעבדים אותם יותר מידי הכל קורס..במתכון הזה לא רק הצורה מהממת אלה גם התוכן. אז אם יש לכם את אחת מהתבניות המעוצבות הללו זה בדיוק המתכון עבורכם.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: לימי הולדת/ מעוצבות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 4 שעות ו 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
תבנית אפייה לב 3 קומות 25 ס"מ יציקת אלומניום של חברת נורדיק. Nordic Ware Tiered Heart Bundt
או בכל תבנית מעוצבת אחרת
******
מברשת.
מיקסר עם וו הקצפה.
קערה גדולה.
לקקן.
כף מתכת/מרית.
3 קערות.
- כדי להכין את התבנית:
- 50 גרם חמאה מומסת או תרסיס קנולה.
- 2 כוסות סוכר לבן.
- 20 גרם קמח תפוחי אדמה- מנופה - לא חובה .
- בשביל הספוג:
- 95 גרם קמח רגיל - מנופה.
- 95 גרם קמח תפוחי אדמה- מנופה.
- 6 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר - מופרדות.
- קמצוץ מלח .
- 190 גרם סוכר לבן.
- קליפת 2 לימונים מגוררת.
- חצי מיץ מלימון סחוט.
- חצי כוס אבקת סוכר כדי לפזר על העוגה.
- הכנת התבנית: לאחר שימון התבנית באופן כללי. עוברים שוב עם מברשת עוברים על התבנית. על כל הכפלים והמקומות שנראה שיהיה קשה להוציא את העוגה. שמים כמות גדולה. לאחר מכן , מפזרים את הסוכר הלבן לתוך התבנית. הוא אמור להדבק לכל התבנית. . הסוכר יצור ציפוי של סוכר קשה אפוי. כך שכל הפנים צריך להיות מכוסה סוכר. לאחר מכן הופכים את התבנית ונותנם לכל מה שלא נידבק ליפול. לאחר מכן מפזרים קמח תפוח -אדמה שיכסה את הסוכר. הופכים על שולחן העבודה. מה שלא נדבק נופל. מכניסים למקרר או למקפיא.
- לעוגה:
- מחממים תנור ל180 מ"צ.
- להפריד את הביצים, לשבור את הלבן לתוך קערת המיקסר ואת החלמונים לתוך קערה אחרת.קערה בינונית רגילה. עדיף לא מיקסר.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח עד שהם יוצרים פסגות רכות.
- מוסיפים 115 גרם של סוכר לבן ומערבבים יחד. עד שיש גבעות קשות. מרנג.
- מוסיפים את הסוכר הנותר לקערת החלמונים ומערבבים. עד קבלת מרקם סמיך.
- מוסיפים לבלילה 2 קליפות לימונים. חצי כוס מיץ לימון. מערבבים לאט לאט עד איחוד. אפשר עם מיקסר על מהירות נמוכה אבל רצוי ועדיף עם לקקן ידנית.
- מעבירים את הבלילה מקערת החלמון לקערת המיקסר. מערבבים עם לקקן לאט לאט. לאט. עד איחוד. זהו שלב קריטי להצלחת העוגה. תערבבו מהר ויהיה פחות אויר בעוגה מהרצוי וסביר להניח שהיא תקרוס בתנור.
- הוספו לקערת המיקסר את הקמחים וערבבו עד איחוד. עד שלא תראו יותר פירורי קמח בקערה.
- מעברים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור מחומם במשך כ 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה והיא מתחילה להתכווץ מדפנות הפח. שיפוד מוכנס למרכז עוגת הספוג צריך לצאת נקי. אל תוציאו לפני כן.
- לאחר מכן, אם יש צורך, הניחו סכין סביב החלק הפנימי של הפח כדי לשחרר את העוגה (זה לא צריך להיות נחוץ אם העוגה תהיה אפויה כמו שצריך) הוציאו את העוגה מהתנור . תנו לה כעשר דקות להתקרר ואז להפוך את העוגה בעדינות להוציא את התבנית ולתת לה להמשיך להתקרר על רשת.
- ניתן לקשט באבקת סוכר או בכל קישוט אחר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/05/2018