מתכון קאפקייקס פיסטוק ושקדים

קאפקייקס פיסטוק ושקדים

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אני אוהבת פיסטוק. ואני אוהבת את הצבע שלו + שילוב של טעם שקדים עם טעם הפיסטוק. מה יכול להיות יותר טעים מזה? עוגת הפיסטוק הקטנה והטעימה. ולא רק זאת תערובת נוזלית שמאפשרת עבודה קלה ונוחה למזיגה למנג'ט. כמובן שאפשר לזגג אבל רצינו שתראו כמה זה יפה גם בלי.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  קאפקייקס

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה / 2 קעריות גדולות
  • מנגטים קוטר 5 ס"מ
  • מטרפה
  • כד מזיגה

מרכיבים:
  • קערת יבשים:
  • 1.5 כוסות קמח לכל מטרה/ קמח לעוגות - מנופה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • קערת רטובים:
  • 100 גרם חמאה - רכה / מרגרינה לפרווה
  • 2 ביצים M
  • כפית צבע מאכל ירוק - לא חובה- צבע המחית לא נותן צבע ירוק חזק
  • 3/4 חלב רוויון / 3/4 כוס חלב + 1 כף חומץ (לערבב חלב עם חומץ ולחכות 5 דקות) - לפרווה שמנת צימחית.
  • 1 כף תמצית שקדים
  • 1 כף מחית פיסטוק - קיים בחנויות אפייה

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  2. במיקסר ערבבו את החמאה הרכה עם הסוכר כ 5 דקות ללא התערבות.
  3. הוסיפו את הביצים ותמצית הוניל ומחית הפיסטוק . ערבבו עד איחוד.
  4. שימו בקערה את שאר החומרים היבשים וערבבו במטרפה.
  5. להוסף בערבוב איטי את קערת היבשים לקערת המיקסר . מוסיפים כוס ומערבבים עד איחוד בערבוב איטי. וכך הלאה.
  6. להעביר לכד מזיגה. למזוג 3/4 מנג'ט. לא יותר. העוגה תופחת.
  7. לתנור לכ- 30 דקות. או עד שקיסם יוצא נקי.
  8. להוציא תבנית לרשת קירור. להשאיר קאפקייקס בתבניות. להוציאם משם אחרי חצי שעה. ואח"כ עד קירור מוחלט.

  • לקישוט - לא חובה- : קצפת או קרם אחר שאוהבים, תוספות לפי הטעם והחשק. מתאים מאוד קרם חמאה ועליו נפזר מעט פיסטוק קצוץ או שקדים מולבנים או אולי קרם פיסטוק. אפשר גם ציפוי שוקולד.


 נוצר על ידי: Hila 

בתאריך: 07/05/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'