אין כמו הבלונדיז הזה.. קוביות מושלמות שנחתכו מעוגת בננה עם שוקולד ציפס, כמה קל ככה טעים. הרבה פעמים.. לרוב...כאשר אנחנו קונים בננות, הם משחירות. אין לזרוק. יש לשמור אותם במקפיא בדיוק בשביל הכנת עוגות. ניתן לשמור את הבננה כמו שהיא או ליצור מחית. זכרו לרשום תאריך וכמה בננות שמתם. אתם חייבים לנסות.
דבר ראשון שיש לעשות הוא לקרמל החמאה. אפשר גם בלי, אבל השרפה יוצרת טעם אגוזי נוסף.
שמים את החמאה בסיר. מדליקים גז לאש בינונית. לתת לחמאה להנמס ולאחר מכן לערבב ללא הפסקה עד שהחמאה מקבלת צבע חום אגוזי. לוקח בערך 5 דקות. מסירים מהגז. מעברים לקערה גדולה ושמים בצד כדי שיתקרר מעט.
בקערה גדולה נשים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ונערבב עם מטרפה. נשים בצד.
בקערה נערבב את הבננות למחית.
בקערה נערבב את הביצים עם המייפל והוניל.
ניקח את הקערה שבה החמאה, נוסיף את הסוכר החום ונערבב עם מטרפה. הסוכר נשאר גרגירי.
נוסיף את הביצים ונערבב עד איחוד. נוסיף את הבננה לקערה ולערבב שוב עם המטרפה עד איחוד. נוסיף את הקמח ואת נטיפי השוקולד. נקפל עם כף סיליקון עד איחוד.
יוצקים את הבלילה על התבנית ומישרים.
ניקח את ריבועי השוקולד לקישוט, ונפזר על התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ -25 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט נקי.
מוציאים מהתנור לרשת קירור.
אחר שהעוגה הגיע לטמפרטורת החדר, מוציאים מהתבנית. עם סכין חדה פורסים ל-12 ריבועים.