מתכון בלונדיז בננה ושוקולד צ'יפס

בלונדיז בננה ושוקולד צ'יפס

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אין כמו הבלונדיז הזה.. קוביות מושלמות שנחתכו מעוגת בננה עם שוקולד ציפס, כמה קל ככה טעים. הרבה פעמים.. לרוב...כאשר אנחנו קונים בננות, הם משחירות. אין לזרוק. יש לשמור אותם במקפיא בדיוק בשביל הכנת עוגות. ניתן לשמור את הבננה כמו שהיא או ליצור מחית. זכרו לרשום תאריך וכמה בננות שמתם. אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • תבנית מרובעת 20 ס"מ משומנת. עליה נייר אפייה משומן גם הוא. 
  • ***
  • 2 קערות גדולות.
  • 3 קערות בינוניות-קטנות.
  • לקקן.
  • רשת קירור.
  • סיר קטן.
  • מטרפה.
  • כף סיליקון.
  • סכין.

מרכיבים:
  • 170 גרם חמאה ללא מלח / לפרווה מרגרינה ללא מלח.
  • 225 גרם קמח רגיל - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 מלח.
  • 2 בננות שקליפתם השחירה- אין להשתמש בבננות שלא השחירו. הם פשוט לא מתאימות למתכון זה.
  • 2 ביצים L.
  • 1 כפית וניל.
  • 2 כפות סירופ מייפל.
  • 280 גרם סוכר חום/דמררה.
  • 50 גרם נטיפי שוקולד לאפייה או שוקולד לבן / לפרווה - נטיפי פרווה.
  • לקישוט: 50 גרם קוביות שוקולד חלב או מריר / לפרווה - שוקולד פרווה
  • לשימון התבנית: תרסיס קנולה או חמאה/ לפרווה- מרגרינה

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מ"צ.
  2. דבר ראשון שיש לעשות הוא לקרמל החמאה. אפשר גם בלי, אבל השרפה יוצרת טעם אגוזי נוסף. שמים את החמאה בסיר. מדליקים גז לאש בינונית. לתת לחמאה להנמס ולאחר מכן לערבב ללא הפסקה עד שהחמאה מקבלת צבע חום אגוזי. לוקח בערך 5 דקות. מסירים מהגז. מעברים לקערה גדולה ושמים בצד כדי שיתקרר מעט.
  3. בקערה גדולה נשים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ונערבב עם מטרפה. נשים בצד.
  4. בקערה נערבב את הבננות למחית.
  5. בקערה נערבב את הביצים עם המייפל והוניל.
  6. ניקח את הקערה שבה החמאה, נוסיף את הסוכר החום ונערבב עם מטרפה. הסוכר נשאר גרגירי.
  7. נוסיף את הביצים ונערבב עד איחוד. נוסיף את הבננה לקערה ולערבב שוב עם המטרפה עד איחוד. נוסיף את הקמח ואת נטיפי השוקולד. נקפל עם כף סיליקון עד איחוד.
  8. יוצקים את הבלילה על התבנית ומישרים.
  9. ניקח את ריבועי השוקולד לקישוט, ונפזר על התבנית.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ -25 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט נקי.
  11. מוציאים מהתנור לרשת קירור.
  12. אחר שהעוגה הגיע לטמפרטורת החדר, מוציאים מהתבנית. עם סכין חדה פורסים ל-12 ריבועים.

innocentרוצים דווקא בראוניז? לחצו כאן למתכון.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 21/06/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'