מתכון קלאסי להכנת קלתית. משמש בעיקר לתחתיות ומכסי פאי, קיש, טארט, פוטיפורים ועוד.
כלים:
                    - תבנית מסולסלת קוטר כ- 20-24 ס"מ / 8 תבניות פאי קוטר 8 ס"מ /4 תבניות פאי קוטר 14 ס"מ.
 - מזלג
 - מערוך
 - רשת קירור
 - מעבד מזון וו פלסטיק
 - נייר אפייה.
 - משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
 
מרכיבים:
                    - יוצר כ -500 גרם בצק.
 - לקלתית מלוחה:
 - 2 כוסות קמח רגיל - מנופה.
 - 1/4 כפית שטוחה מלח.
 - 150 גרם חמאה / לפרווה -מחמאה/מרגרינה-ההמלצה שלנו: יש לפרוס את החמאה לאורכה לפרוסות דקות ולאחר מכן פרוסות דקות לרוחב או לבצוע עם הידיים.
 - 1 ביצה L- או שני חלמונים מביצה L.
 - 3 כפות מים קרים מאוד/ חלב/שמנת מתוקה.
 - שינויים לקלתית מתוקה:
 - 1 כף סוכר - וללא מלח.
 - לשימון התבנית: תרסיס קנולה ומעט קמח.
 - לאפייה עיוורת: 1 ביצה S - טרופה.
 
הוראות הכנה:
                    - מעבדים עם המעבד מזון בפולסים קצרים את החמאה, קמח, מלח/ סוכר ומים, עד קבלת תערובת פירורית.
 - מוסיפים ביצה ועוד כמה פולסים קצרים. לא לעבד את הבצק יותר מידי- עיבוד יתר יהפוך את הבצק ליותר אלסטי וגמיש מה שיגרום לו להתכווץ ולצנוח בזמן האפייה. כמו כן, אל תמתחו את הבצק בזמן הנחתו על התבנית, הוא רק יתכווץ מחדש.
 - מעבירים למשטח עבודה - יוצרים כדור. מעבירים למקרר לשעה מינימום.
 - עם מערוך מרדדים את הבצק לעובי כ- 2-3 מ"מ, לגודל שיכסה את הבסיס ואת הדפנות ועם תוספת קטנה שתאפשר חיתוך.
 - מעברים את הבצק לתבנית המשומנת מראש עם תרסיס קנולה.
 - מהדקים את הבצק לדפנות ולבסיס.
 - דוקרים את הבצק עם מזלג לכל אורכו ורוחבו.
 - מעבירים למקפיא לחצי שעה.
 - לאחר רבע שעה ,מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
 - אופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת קירור.
 - ניתן לעשות זאת גם בשני שלבים: שלב האפייה העיוורת: נכניס למקפיא את הקלתית ל כ- חצי שעה. לאחר מכן, מניחים על הבצק נייר אפייה, עליו מניחים משקולת אפייה או מפזרים שעועית. לאחר מכן, מכניסים לתנור ל-15 דקות. לאחר 15 דקות מורידים את המשקולת. בקערה קטנה מערבבים ביצה ועם מברשת מורחים על בסיס ודפנות הפאי.
 - ומכניסים שוב לתנור ל-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין.
 - מעבירים לרשת קירור. רק לאחר שהקלתית צוננה ממשיכים בעשייה.
 - שמירה: *לאחר האפייה ניתן לשמור 3 ימים במקרר/במקפיא עד חודש. *לפני אפיה, ניתן לשמור את הבצק, בשקית אטומה עד חודשיים.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/07/2018
 עוד מתכונים שיעניינו אותך !