קציצות טונה מפחית. הקציצות הכי טעימות והכי קלות להכנה. תוספת לכל ארוחה וגם ארוחה בפני עצמה. בריא וטעים.
כלים:
2 מחבתות 22 ס"מ
מרית.
כף
קערה בינונית
מסננת
מעבד מזון + להב סכין/סכין
כף גלידה קפיצית קוטר 5 ס"מ / 2 כפות.
מרכיבים:
- לקציצות:
- 1 קופסת טונה בשמן/מים (160 גרם)-מסוננת מנוזלים.
- 1 בצל יבש קצוץ -נקצץ במעבד מזון - ונעביר למסננת כדי שכל הנוזלים יצאו ממנו.
- 1 ביצה L או 2 M.
- 6 כפות גדושות שיבולת שועל (קוואקר)/ פירורי לחם.
- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם.
- 1 כפית מלח.
- לרוטב:
- 1 כף שמן קנולה לטיגון.
- 2 שיני שום כתוש.
- 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק.
- כף פלפל צ'ומה - ניתן לקנות בכל סופר.
- גמבה פרוסה לפלחים.
- עגבניה קלופה חתוכה לקוביות.
- מעט פטרוזליה/כוסברה קצוצות דק.
- חצי כוס מים חמים.
- אפשרות נוספת לרוטב :
- 1/4 כפית כמון או לפי הטעם.
- 1 כף לימון כבוש או לפי הטעם.
הוראות הכנה:
- לקציצות: במעבד מזון- לא חובה- נערבב יחד את הבצל (מהמסננת), הביצה והטונה. נעביר לקערה, נוסיף את פירורי הלחם, פלפל שחור ונערבב טוב. נשים בצד לחצי שעה.
- אחר חצי שעה או יותר, ניקח עם כף-גלידה כף שטוחה מהבלילה. נעביר למחבת. כך הגדלים יהיו שווים. לטגן משני הצדדים. כל צד עד השחמה. לשים בצד.
- לרוטב: במחבת למזוג שמן להוסיף שום ופלפל ירוק חריף , לטגן קלות על אש בינונית.
- להנמיך לאש קטנה, להוסיף פלפלצ'ומה, גמבה ועגבניה להוסיף מים חמים, פטרוזליה - לערבב טוב. (אפשר גם לערבב הכל בקערה ואז להוסיף למחבת).
- להכניס את הקציצות . להביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה. מידי פעם לשים לב שיש נוזלים. אם חסר להוסיף מעט מים.
- מידי פעם עם כף להרטיב את החלק העליון של הקציצות עם הרוטב.
- לבשל כחצי שעה. עד שהמים מתאדים מעט ונשאר רוטב סמיך סביב הקציצות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/07/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !