בצק עלים שעשוי מושלם ועליו מלית של ביצים טריות, שמנת ובצל אדום שהוא מתוק וטעים וגם יש לו רקורד של היעיל ביותר למניעת סרטן. קיש מהיר הכנה. קל הכנה וטעים טעים.
כלים:
תבנית קיש קוטר 24- 26 ס"מ - רצוי ממתכת. אפשר מתפרקת. לשמן מעט תבנית- לא חובה.
מחבת בינונית/גדולה.
מטרפה.
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
קערה בינונית.
מערוך.
מרכיבים:
- 3-4 בצלים אדומים בינוניים פרוסים דק או קצוצים.
- 1 שמנת מתוקה לבישול ואפייה -250 מ"ל.
- 4 ביצים M.
- 200 גרם בצק עלים מופשר.
- כפית מלח.
- רבע כפית פלפל שחור טחון.
- 1/2 כפית עלי טימין/קורנית.
- למחבת: מעט חמאה/ שמן קנולה.
- להכנת קלתית בצק פריך- ראו מתכון באתר. קלתית בצק פריך - מתכון בסיסי.
הוראות הכנה:
- ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל 200 מ"צ טורבו.
- בקערה טורפים את השמנת , הביצים והטימין. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים טוב.
- מוסיפים את הבצל* ומערבבים. שמים בצד.
- על משטח העבודה מרדדים את הבצק לעובי דק מאוד. כ- 3 מ"מ ובקוטר הגדול מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות.
- מוזגים את הבלילה לתוך הבצק. וממלאים קרוב לגובה דפנות הבצק.
- מנמיכים חום תנור ל- 180 מ"צ טורבו. מכניסים תבנית לתנור.
- אופים כ- 30 דקות או עד שהקיש מזהיב והבלילה יציבה.
- מוציאים לרשת קירור. מניחים לקיש כ 10 דקות להתקרר - מגישים.
- *אפשרות נוספת: לפזר את הבצלים על הבצק בצורה שווה. ועליהם נשפוך את המלית.
*למתכון קלתת בצק פריך לחצו כאן.
*ניתן להכין גם את הקלתית מראש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/08/2018