מתכון פאי  תרד ובשר טחון, פאי בשר טחון

פאי תרד ובשר טחון, פאי בשר טחון

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

פאי מכוסה עשיר וטעים מהמטבח הבלקני. מלית של תרד ובשר טחון עטופה בבצק פריך ומכוסה בעלה. מתאים במיוחד לארוחת ערב.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • לבצק הפריך:
  • 350 גרם קמח תופח - מנופה.
  • 200 גרם מרגרינה/מחמאה/ חמאה - רכה.
  • 1/2 כפית מלח שולחן.
  • 3 כפות שמן קנולה.
  • 1 כף חומץ.
  • 1/4 כוס מים קרים
  • למחבת: מעט שמן קנולה/ מחמאה/חמאה.
  • למלית:
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים בינונים קצוצים/פרוסים דק.
  • 600 גרם תרד קצוץ- קפוא - קיים בכל סופר.*
  • 600 גרם בשר בקר טחון - לכו לפי המבצעים בסופר.
  • 1 כפית מלח שולחן- או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון- או לפי הטעם.
  • 1 ביצה L.
  • *שימו את התרד במסננת עד שיגיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן תלחצו עם אגרוף מספר פעמים עד כי כל המים יצאו.
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה.

הוראות הכנה:
  1. להכנת הבצק: במעבד מזון עם וו פלסטיק נשים את כל מרכיבי הבצק. נערבב בפולסים עד שיווצר בצק פירורי. נעביר למשטח עבודה ונלוש לבצק אחיד. נעטוף בנילון נצמד ונעביר למקרר לחצי שעה.
  2. משמנים תבנית. נשמור במקפיא עד לשימוש.
  3. להכנת המלית: במחבת גדולה ועמוקה. נחמם את השמן , נטגן את הבצל עד שיזהיב מעט. לוקח זמן... לאחר מכן נוסיף גם את התרד עד שהנוזלים שבו יתאדו. נוסיף את הבשר ואת התבלינים נערבב עד שהבשר מתבשל ומשחים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה. שמים בצד להתקרר מעט.
  4. מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
  5. מוצאים את הבצק מהמקרר לשים מעט ומרדדים עם מערוך בעובי של כ-3 מ"מ, בקוטר של כ 30 ס"מ. מניחים את הבצק בתבנית מהדקים בתחתית ובדפנות. נשארים שוליים מחוץ לתבנית. שמים בצד.*
  6. מוסיפים לקערה עם הבשר את הביצה ומערבבים טוב.
  7. יוצקים את המלית לתבנית. משטחים יפה בעזרת כף הערבוב.
  8. מרדדים את הבצק ששמרנו בצד לעלה, גם בקוטר כ- 30 ס"מ ועובי כ- 3 מ"מ.
  9. מניחים את העלה על המלית כך ששאריות שני הבצקים נפגשים מחוץ לתבנית. קפלו את השוליים וצרו מהם דוגמא של צביטה במרחקים קצובים על ידי הידוק האגודל באלכסון אל שולי הבצק מסביב לפאי.
  10. עם סכין ניצור עיגול בקוטר כסנטימטר על העלה במרכז הפאי. ונוציא את הבצק. נשמור בצד. כמו כן נחורר במספר מקומות בבצק עם מזלג. כך יהיה לאדים מקום לצאת.
  11. אם נשארו שאריות בצק ניתן ליצור מהם, עם חוכנים, צורות שונות ונניח על העלה- לא חובה.
  12. נבריש עם מברשת את הביצה הטרופה על העלה.
  13. נאפה כ-60 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  14. מוצאים מהתנור מניחים על רשת קירור לרבע שעה. מגישים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 09/09/2018

     
תגובות והערות: (1)
11/09/2018
 דבורה
5/5

הפאי שכל המשפחה מעולפת ממנו פאקל כל יום שישי. תודה על המתכון.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'