מתכון רוטב לסטייק עם פלפל שחור וחרדל

רוטב לסטייק עם פלפל שחור וחרדל

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

רוטב פלפל שחור לסטייק עם חרדל דיז'ון, שמנת ועוד המון דברים טובים, היוצרים יחד רוטב נפלא לסטייק. לפניכם שתי אפשרויות הגשה.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  רוטב

רמת קושי: קל

סוג מתכון: לא כשר

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • מחבת עמוק -עדיף ברזל. 
  • כף ערבוב.
  • כלי לרוטב.

מרכיבים:
  • לסטייק: מעט שמן זית+ מעט חמאה. (לכשר: ללא חמאה)
  • לרוטב:
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים/ללא גרגירים.
  • כף שמן זית.
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים דק.
  • 2 כפות ברנדי.
  • שן שום אחת גדולה, כתושה.
  • 250 גרם שמנת מתוקה.
  • 250 מ"ל ציר בקר.
  • 30 גרם חמאה.
  • 1 כפית גדושה של פלפל שחור שלם/ כתוש טרי.
  • 1/4 כפית גרגירי חרדל - לא חובה.

הוראות הכנה:
  1. הוציאו את הסטייקים כחצי שעה לפני הבישול. אם רוצים מטבלים את הסטייק במלח.
  2. נחמם מחבת על אש בינונית נמזוג למחבת שמן זית. נוסיף את החמאה עד שתימס. נערבב.
  3. נוסיף את הסטייקים. נבשל בהתאם למידת הבישול שאנו אוהבים.
  4. לאחר שהסטייקים מוכנים נעביר אותם לצלחת בצד וניתן לבשר לנוח.
  5. נמשיך בבישול עם אותו המחבת.
  6. על אש בינונית-נמוכה נוסיף למחבת שמן, וחמאה . נמיס את החמאה.
  7. נוסיף את השום ואת הבצל ונטגן מעט ולאט .
  8. נוסיף את הפלפל השחור. ונערבב יחד.
  9. נוסיף ברנדי. נערבב.
  10. נוסיף את הציר. נוסיף את השמנת והחרדל ונערבב עד שיהיה מרקם סמיך.
  11. לבדוק האם מוכן: אפשר לטבול את הכפית, אם הרוטב נדבק לגב הכפית, סימן שהרוטב מוכן.
  12. טועמים. מוסיפים מלח אם צריך.
  13. עכשיו יש שתי אפשרויות: *להעביר את הרוטב לכלי לרוטב אותו נגיש לצד הסטייק. **לטבול את הסטייק במחבת ולכסות אותו ברוטב להעביר לצלחות ולהגיש.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 17/09/2018

     
תגובות והערות: (1)
24/05/2019
 מרגו
5/5

הכנתי ויצא מדהים, תוך דקות אכלו הכל


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
5 משתמשים סימנו 'כן'