רוטב פלפל שחור לסטייק עם חרדל דיז'ון, שמנת ועוד המון דברים טובים, היוצרים יחד רוטב נפלא לסטייק. לפניכם שתי אפשרויות הגשה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: רוטב
רמת קושי: קל
סוג מתכון: לא כשר
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת עמוק -עדיף ברזל.
 - כף ערבוב.
 - כלי לרוטב.
 
- לסטייק: מעט שמן זית+ מעט חמאה. (לכשר: ללא חמאה)
 - לרוטב:
 - 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים/ללא גרגירים.
 - כף שמן זית.
 - 4 בצלי שאלוט קצוצים דק.
 - 2 כפות ברנדי.
 - שן שום אחת גדולה, כתושה.
 - 250 גרם שמנת מתוקה.
 - 250 מ"ל ציר בקר.
 - 30 גרם חמאה.
 - 1 כפית גדושה של פלפל שחור שלם/ כתוש טרי.
 - 1/4 כפית גרגירי חרדל - לא חובה.
 
- הוציאו את הסטייקים כחצי שעה לפני הבישול. אם רוצים מטבלים את הסטייק במלח.
 - נחמם מחבת על אש בינונית נמזוג למחבת שמן זית. נוסיף את החמאה עד שתימס. נערבב.
 - נוסיף את הסטייקים. נבשל בהתאם למידת הבישול שאנו אוהבים.
 - לאחר שהסטייקים מוכנים נעביר אותם לצלחת בצד וניתן לבשר לנוח.
 - נמשיך בבישול עם אותו המחבת.
 - על אש בינונית-נמוכה נוסיף למחבת שמן, וחמאה . נמיס את החמאה.
 - נוסיף את השום ואת הבצל ונטגן מעט ולאט .
 - נוסיף את הפלפל השחור. ונערבב יחד.
 - נוסיף ברנדי. נערבב.
 - נוסיף את הציר. נוסיף את השמנת והחרדל ונערבב עד שיהיה מרקם סמיך.
 - לבדוק האם מוכן: אפשר לטבול את הכפית, אם הרוטב נדבק לגב הכפית, סימן שהרוטב מוכן.
 - טועמים. מוסיפים מלח אם צריך.
 - עכשיו יש שתי אפשרויות: *להעביר את הרוטב לכלי לרוטב אותו נגיש לצד הסטייק. **לטבול את הסטייק במחבת ולכסות אותו ברוטב להעביר לצלחות ולהגיש.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/09/2018