מתכון קציצות קיפודי אורז ובשר טחון | יס-שף

קציצות קיפודי אורז ובשר טחון

בקר | קציצות | בשרי  
דירוג  

כדורי בשר שהם ארוחה שלמה- בשר טחון ואורז מעורבבים עם תבלינים ועשבי תיבול טריים ויוצרים יחד מנה נפלאה הנראת כקיפוד. לכן אצלנו קוראים לה: "ארוחת קיפודים". טעים וקל להכנה. מתאים לארוחות בערבי שישי ולהפתעת כולם שאכן הכנתם קיפודים לארוחת ערב.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • סיר סוטאז רחב- כ 30 ס"מ עם מכסה.
  • כף עץ.
  • סטופר.
  • מגימיקס וו להב - לחיתוך עשבי התיבול ולבצל.

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • צרור כוסברה קצוצה דק.
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
  • 2 בצלים טחונים במעבד מזון.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 500 גרם בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים.
  • 1/2 ק"ג אורז בסמטי (רק בסמטי, אחרת לא תווצר צורת הקיפוד).
  • 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/8 פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • 1 כפית כורכום.
  • לרוטב:
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות.
  • 1 כרישה פרוסה דק. רק החלק הלבן.
  • 2 שיני שום פרוסות דק.
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק. (לאוהבי החריף).
  • 3 כפות שמן קנולה.
  • 1 ליטר ציר עוף.
  • 4 לפתות קטנות מקולפות, פרוסות לעיגולים וכל עיגול לפסים.
  • 1 כפית כורכום טחון.
  • 1 לימון סחוט.
  • 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
  • 1/4 פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה מכניסים את כל המצרכים לכדורים. לשים טוב טוב כ- 5 דקות לפחות. שימו סטופר. שמים בצד.
  2. לרוטב: מחממים את הסיר בשמן. מוסיפים את הבצל ואת הכרישה ומטגנים. מערבבים מידי פעם עם כף עץ. עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים שום ופלפל חריף. מערבבים.
  4. מוסיפים את ציר העוף, כורכום, לימון מלח ופלפל מערבבים טוב ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הלפתות, מנימיכים מעט אש ונותנים להם להתבשל 15 דקות. על השעון.
  6. לוקחים את קערת הבשר ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס. מהדקים אותם טוב.
  7. מניחים אותם בסיר במרווחים אחד מהשני. הרוטב צריך להגיע עד מחצית מגובהם. אם חסר מוסיפים מים חמים.
  8. מבשלים את הכדורים ללא מכסה , על אש בינונית, כ 15 דקות.
  9. לאחר מכן סוגרים מכסה, מנימיכים אש ולא פותחים את הסיר במשך 40 דקות, על השעון.
  10. מגישים את הסיר למרכז שולחן, להפתעת כולם שאכן הכנתם קיפודים לארוחת ערב.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 30/09/2018

תגובות והערות: (2)
 ייסשף
27/06/2019
5/5

כרמית שלום רב, תודה על פנייתך. לא הכנו את הקציצות באורז בסמטי-מלא. כך שאין לנו מידע מה התאמתו לזמן הבישול. אבל תמיד אפשר לנסות.

 כרמית
27/06/2019
5/5

שאלה: הכנה עם בסמטי מלא זה הולך או שצריך לשנות מידת נוזלים, או משהו אחר עקב כך?


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'