דג פילה אמנון בתנור, ברוטב משובח. קל להכנה ומלא טעם.
כלים:
- תבנית אפייה.
- נייר אפייה.
- תבנית מרובעת.
- קערה קטנה-בינונית.
- מברשת.
- מסננת.
מרכיבים:
- לדג:
- 3 פילה אמנון מופשרים.
- מיץ מלימון שלם.
- מעט מלח גס.
- לתיבול:
- כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פפריקה חריפה.
- 1/4 כפית כורכום.
- 2 שיני שום כתושות.
- 3 כפות שמן זית.
- 2 כפות מים.
הוראות הכנה:
- דג אמנון מופשר, יוצא מהשקית שהוא כולו ריח של ים. לכן, שלב ראשון הוא להפטר מהריח. נשטוף את האמנון ובתבנית המרובעת נשים את הדגים.
- על הדגים נפזר מעט מלח גס ומיץ לימון. נשאיר אותם בנוזל חצי שעה.
- לאחר חצי שעה נוציא את הדגים מהנוזל. ריח הים נעלם. נשטוף במים נשים במסננת.
- נחמם תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
- נכין את הרוטב: בקערה נערבב טוב יחד את כל מרכיבי הרוטב.
- אם רוצים, ניתן להוסיף למשל פטריות פרוסות ולטבול אותם ברוטב. כתוספת נחמדה לדג (או כל ירק אחר שאתם אוהבים) מומלץ.
- מניחים את הדגים בתבנית אפייה על נייר אפייה. עם מברשת מורחים את התיבול בשני צידי הדג.
- אם הכנו, מניחים את התוספות לצידי הדג.
- נכניס לתנור לכ-25 דקות. נגיש לשולחן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/10/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !