מתכון פילה אמנון בתנור

פילה אמנון בתנור

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

דג פילה אמנון בתנור, ברוטב משובח. קל להכנה ומלא טעם.

קטגוריה:  דגים

תת-קטגוריה:  אמנון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • תבנית אפייה.
  • נייר אפייה.
  • תבנית מרובעת.
  • קערה קטנה-בינונית.
  • מברשת.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • לדג:
  • 3 פילה אמנון מופשרים.
  • מיץ מלימון שלם.
  • מעט מלח גס.
  • לתיבול:
  • כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה.
  • 1/4 כפית כורכום.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 2 כפות מים.

הוראות הכנה:
  1. דג אמנון מופשר, יוצא מהשקית שהוא כולו ריח של ים. לכן, שלב ראשון הוא להפטר מהריח. נשטוף את האמנון ובתבנית המרובעת נשים את הדגים.
  2. על הדגים נפזר מעט מלח גס ומיץ לימון. נשאיר אותם בנוזל חצי שעה.
  3. לאחר חצי שעה נוציא את הדגים מהנוזל. ריח הים נעלם. נשטוף במים נשים במסננת.
  4. נחמם תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
  5. נכין את הרוטב: בקערה נערבב טוב יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  6. אם רוצים, ניתן להוסיף למשל פטריות פרוסות ולטבול אותם ברוטב. כתוספת נחמדה לדג (או כל ירק אחר שאתם אוהבים) מומלץ.
  7. מניחים את הדגים בתבנית אפייה על נייר אפייה. עם מברשת מורחים את התיבול בשני צידי הדג.
  8. אם הכנו, מניחים את התוספות לצידי הדג.
  9. נכניס לתנור לכ-25 דקות. נגיש לשולחן.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 01/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'