עוגת דבש מרשימה וטעימה שמקורה מרוסיה. מלאת שמנת ודבש. עוגה רכה ומהפנטת. הדבש אפוי לתוך שכבות העוגה וגם משתלב מצוין עם הקרם. עוגה לראש השנה ולכל השנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: דבש
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 4 שעות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית רינג/ צלחת 20-24 ס"מ.
- סיר בינוני.
- קערה חסינת חום.
- נילון צמד.
- 9 ניירות אפייה.
- משקל- לא חובה.
- חותך בצק מנירוסטיה/סכין.
- קערה גדולה.
- לקקן.
- מטרפה.
- מגש לעוגה.
- פלטה מדורגת.
- מעבד מזון + להב סכין.
- פעמון/ כלי אטום.
- רשת קירור.
- 3 ביצים L - טרופות. בטמפ' החדר. (210 גרם).
- 150 גרם סוכר.
- 1/8 כפית מלח.
- כפית תמצית וניל.
- 100 גרם חמאה -רכה.
- 50 גרם דבש.
- 500 גרם קמח לכל מטרה- מנופה.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- מכינים את בצק השכבות: על להבה בינונית שמים מים בסיר בינוני . מחממים עד רתיחה. מנמיכים אש.
- על הסיר מניחים קערה חסינת אש, שאינה נוגעת במים. בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח ווניל, חמאה רכה ודבש.
- מערבבים כ- 5 דקות עד שהתערובת סמיכה. מורידים מהאש.
- מוסיפים מעט קמח בכל פעם ומערבבים, מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף. מערבבים עד שנוצר בצק.
- הבצק רך ודביק. נעטוף אותו בנילון נצמד ונכניס למקרר לצינון לשעתיים מינימום או עד שתראו שהוא יציב.
- נעביר את הבצק למשטח העבודה, ניצור ממנו צורת גליל. נחלק אותו ל-6 חלקים שווים עם חותך בצק/סכין - לפי העין או עם משקל. מכל מחלק ניצור כדור. נשים בצלחת אותה נעטוף בנילון נצמד. נחזיר למקרר עד שימוש.
- נחמם תנור 170 מעלות טורבו.
- ניקח את העיגול הראשון. נרדד אותו על נייר אפייה גדול מקוטר התבנית שבחרנו. לעובי של כ-3 מ"מ. עכשיו ניצור את השכבה הראשונה - עם רינג או צלחת ניצור עיגול. אנו ניצור עיגולים שווים לכל השכבות. נזיז מעט את העודף כך שלא יגעו בעיגול. אבל לא נזרוק. נזדקק להם בהמשך ונאפה אותם יחד עם השכבה.
- נעביר את השכבה הראשונה עם נייר האפייה לתבנית האפייה.
- נעביר את השכבה הראשונה לתנור ל כ-5 דקות ונעבור לשכבה השנייה. ניתן לשים מספר שכבות יחד בתנור. אם נשאר בצק נרדד ונאפה אותו גם כן.
- מעבירים לרשת קירור עד צינון מוחלט של כל השכבות.
- לאחר שכל השכבות התקררו - נכין את המילוי: בקערה נערבב יחד את כל חומרי המילוי, כך שתווצר לנו תערובת אחידה.
- נרכיב את העוגה: כיוון שזאת עוגה שברצוננו להגיש בחג, נכין את הצלחת עימה נרצה להגיש לשולחן את העוגה / להביא למארחים.
- במרכז המגש נשים כפית מקרם המילוי. נקפל את כל 4 נירות האפייה לחצי.
- סביב הקרם, ללא נגיעה בו, נשים את 4 ניירות אפייה. ניצור עמם ריבוע סביב הקרם. אחד בכל צד. *המטרה היא שכאשר העוגה תהיה מוכנה נוציא בזהירות את נייר האפייה והמגש סביב העוגה יהיה נקי מפירורים ומוכן להגשה במקום להעביר את העוגה.
- נניח את השכבה הראשונה במרכז המגש על הקרם.
- עם לקקן ניקח קרם ועם פלטה מדורגת נמלא בצורה שווה על כל השכבה. נשים שכבה נוספת ועליה קרם.
- כך נעשה בכל השכבות עד שאין יותר שכבות.
- עם מעבד מזון נקצוץ לפירורים את שאריות הבצק, שנשארו מכל השכבות.
- נמרח את הקרם שמבצבץ מהשכבות סביב העוגה ונוסיף את הקרם שנשאר ונצפה סביב ועל העוגה.
- לאחר מכן, נהדק את שאריות הבצק סביב העוגה. עם היד או פלטה מדורגת. כך שכל עוגה תעוטר בפירורים.
- נוציא בעדינות את 4 ניירות האפייה. כך שהפירורים לא ינשרו על המגש. ננקה סביב העוגה.
- נשים את העוגה בפעמון. נכניס למקרר למינימום 5 שעות. אפשר כל הלילה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/10/2018