מתכון מדוביק – עוגת שכבות רוסית | יס-שף

מדוביק – עוגת שכבות רוסית

עוגות | דבש | חלבי  
דירוג  

עוגת דבש מרשימה וטעימה שמקורה מרוסיה. מלאת שמנת ודבש. עוגה רכה ומהפנטת. הדבש אפוי לתוך שכבות העוגה וגם משתלב מצוין עם הקרם. עוגה לראש השנה ולכל השנה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  דבש

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 4 שעות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • תבנית רינג/ צלחת 20-24 ס"מ.
  • סיר בינוני.
  • קערה חסינת חום.
  • נילון צמד.
  • 9 ניירות אפייה. 
  • משקל- לא חובה.
  • חותך בצק מנירוסטיה/סכין.
  • קערה גדולה.
  • לקקן.
  • מטרפה.
  • מגש לעוגה.
  • פלטה מדורגת.
  • מעבד מזון + להב סכין.
  • פעמון/ כלי אטום.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 3 ביצים L - טרופות. בטמפ' החדר. (210 גרם).
  • 150 גרם סוכר.
  • 1/8 כפית מלח.
  • כפית תמצית וניל.
  • 100 גרם חמאה -רכה.
  • 50 גרם דבש.
  • 500 גרם קמח לכל מטרה- מנופה.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את בצק השכבות: על להבה בינונית שמים מים בסיר בינוני . מחממים עד רתיחה. מנמיכים אש.
  2. על הסיר מניחים קערה חסינת אש, שאינה נוגעת במים. בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח ווניל, חמאה רכה ודבש.
  3. מערבבים כ- 5 דקות עד שהתערובת סמיכה. מורידים מהאש.
  4. מוסיפים מעט קמח בכל פעם ומערבבים, מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף. מערבבים עד שנוצר בצק.
  5. הבצק רך ודביק. נעטוף אותו בנילון נצמד ונכניס למקרר לצינון לשעתיים מינימום או עד שתראו שהוא יציב.
  6. נעביר את הבצק למשטח העבודה, ניצור ממנו צורת גליל. נחלק אותו ל-6 חלקים שווים עם חותך בצק/סכין - לפי העין או עם משקל. מכל מחלק ניצור כדור. נשים בצלחת אותה נעטוף בנילון נצמד. נחזיר למקרר עד שימוש.
  7. נחמם תנור 170 מעלות טורבו.
  8. ניקח את העיגול הראשון. נרדד אותו על נייר אפייה גדול מקוטר התבנית שבחרנו. לעובי של כ-3 מ"מ. עכשיו ניצור את השכבה הראשונה - עם רינג או צלחת ניצור עיגול. אנו ניצור עיגולים שווים לכל השכבות. נזיז מעט את העודף כך שלא יגעו בעיגול. אבל לא נזרוק. נזדקק להם בהמשך ונאפה אותם יחד עם השכבה.
  9. נעביר את השכבה הראשונה עם נייר האפייה לתבנית האפייה.
  10. נעביר את השכבה הראשונה לתנור ל כ-5 דקות ונעבור לשכבה השנייה. ניתן לשים מספר שכבות יחד בתנור. אם נשאר בצק נרדד ונאפה אותו גם כן.
  11. מעבירים לרשת קירור עד צינון מוחלט של כל השכבות.
  12. לאחר שכל השכבות התקררו - נכין את המילוי: בקערה נערבב יחד את כל חומרי המילוי, כך שתווצר לנו תערובת אחידה.
  13. נרכיב את העוגה: כיוון שזאת עוגה שברצוננו להגיש בחג, נכין את הצלחת עימה נרצה להגיש לשולחן את העוגה / להביא למארחים.
  14. במרכז המגש נשים כפית מקרם המילוי. נקפל את כל 4 נירות האפייה לחצי.
  15. סביב הקרם, ללא נגיעה בו, נשים את 4 ניירות אפייה. ניצור עמם ריבוע סביב הקרם. אחד בכל צד. *המטרה היא שכאשר העוגה תהיה מוכנה נוציא בזהירות את נייר האפייה והמגש סביב העוגה יהיה נקי מפירורים ומוכן להגשה במקום להעביר את העוגה.
  16. נניח את השכבה הראשונה במרכז המגש על הקרם.
  17. עם לקקן ניקח קרם ועם פלטה מדורגת נמלא בצורה שווה על כל השכבה. נשים שכבה נוספת ועליה קרם.
  18. כך נעשה בכל השכבות עד שאין יותר שכבות.
  19. עם מעבד מזון נקצוץ לפירורים את שאריות הבצק, שנשארו מכל השכבות.
  20. נמרח את הקרם שמבצבץ מהשכבות סביב העוגה ונוסיף את הקרם שנשאר ונצפה סביב ועל העוגה.
  21. לאחר מכן, נהדק את שאריות הבצק סביב העוגה. עם היד או פלטה מדורגת. כך שכל עוגה תעוטר בפירורים.
  22. נוציא בעדינות את 4 ניירות האפייה. כך שהפירורים לא ינשרו על המגש. ננקה סביב העוגה.
  23. נשים את העוגה בפעמון. נכניס למקרר למינימום 5 שעות. אפשר כל הלילה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'