עוגיות דובי מחבק שקד, דובוני שקדים
עוגיות טעימות בצורת דוב מחבק שקד ואם אתם ממש נדיבים אז זה דובי מחלק שקדים או דובי מחלק הפתעות. מתכון מיוחד ומתוק.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 9-10
- קערה גדולה + מטרפה / מיקסר + וו גיטרה.
- קערה קטנה+ כף לערבוב.
- קיסם שיניים מעץ.
- תבנית אפייה+נייר אפייה.
- רשת קירור.
- חותכן של דובי- לרכישה של חותכן דובי מחבק שקד לחצו כאן.
- נילון נצמד.
- סכין מריחה.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- 100 גרם קמח לבן/לעוגות - מנופה
- 20 גרם קורנפלור - מנופה.
- 1 כפית שטוחה מלח שולחן.
- 40 מ"ל סירופ סוכר- מתכון בהמשך.
- 30 מ"ל שמן קנולה/תירס
- 10 מ"ל דבש.
- 10 שקדים / כמספר העוגיות שיצא לכם *אפשר במקום או בנוסף : קשיו/ פיסטוקים / סוכריות עדשים / עוגיה צבעונית / אגוזי מלך/ צימוקים וכדומה.
- בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה קמח , קורנפלור ומלח.
- בקערה קטנה מערבבים את הדבש, סירופ הסוכר והקנולה.
- מעבירים את תוכן הקערה הקטנה לגדולה ומערבבים עד איחוד.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה. יוצרים עיגול. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה, מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מרדדים לעובי של כ 4 מ"מ.
- עם החותכן של הדוב יוצרים את הדובונים, מעבירים לנייר האפייה שבתבנית האפייה.
- בעזרת סכין מריחה או ביד נרים ב 90 מעלות את הידיים של הדובי, עכשיו נוסיף את השקד ביניהם*, נניח את הידיים על השקד.
- בעזרת קיסם יוצרים שני חורים לעיניים ואחד לאף.
- הפחיתו את חום התנור ל - 170 מ"צ ואפו כ- 10 דקות.
- העבירו לרשת קירור.
- שימרו בכלי אטום עד שבוע.
- *אפשר במקום או בנוסף : קשיו/ פיסטוקים / סוכריות עדשים / אגוזי מלך/ צימוקים/עוגיה בצורת לב וכדומה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/10/2018