פשטידת גבינה עם קשקבל ובולגרית וגבינה לבנה והמון תבלינים מצוינים וגם שמנת מתוקה ושמנת של פעם. מושלם. פשטידה טעימה וקלה להכנה. כיוון שמערבבים הכל יחד ומכניסים לתנור- מוכן.
קטגוריה:
מאפים
תת-קטגוריה:
גבינות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
כלים:
תבנית קוטר 24-26 ס"מ. משומנת ומקומחת מעט. או עטופה בנייר אפייה- בבסיס ובדפנות.
קערה .
כף ערבוב.
מרכיבים:
1 גביע גבינה לבנה 9 אחוז או יותר - לא חובה.
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת.
200 גרם גבינה בולגרית, מגוררת.
4 ביצים M.
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
4 כפות קמח.
1 כפית אבקת אפייה.
1 גביע שמנת של פעם.
כ-1/2 כוס שמיר קצוץ.
כ-1/2 כוס עירית קצוצה דק.
מלח חצי כפית- או לפי הטעם.
פלפל שחור גרוס, רבע כפית או לפי הטעם.
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
מעבירים לתבנית האפייה.
אופים כ- 60 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
מצננים מעט ומגישים.
נוצר על ידי:
יעל רום
שלח הודעה
בתאריך: 14/02/2018