מתכון דג שלם בתנור

דג שלם בתנור

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

דגים הם מנה פופולרית בישראל ולא סתם. קלים להכנה וטעימים טעימים. דג דניס או פורל בתנור או כל דג אחר שתרצו, הדג ידוע בתכונותיו הבריאותיות וטעמו המשגע. אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  דגים

תת-קטגוריה:  דג שלם

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • נייר אפייה/ אלומניום.
  • תבנית מרובעת.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • מיץ מלימון שלם.
  • מעט מלח גס.
  • 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
  • 3 ענפי טימין.
  • 3 פלח לימון.
  • 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
  • 5 שיני שום מקולפים.
  • *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.

הוראות הכנה:
  1. נשים את הדגים בתבנית. על הדגים נפזר מעט מלח גס ומיץ לימון. נשאיר אותם בנוזל חצי שעה. לאחר חצי שעה, נוציא מנוזל. נשטוף במים. נשים במסננת.
  2. לאחר חצי שעה נחמם תנור ל -200 מ"צ טורבו.
  3. נשים נייר אפייה על תבנית אפייה ועליה נניח את הדגים.
  4. בבטן הדג שמים את ענפי התימין ואת הלימון.
  5. נפזר מסביב שיני שום ועגבניות. ניתן גם להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים ומתאימים לתנור: כמו ברוקולי, דלעת, בצל וכדומה.
  6. מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן, הופכים את הדג והירקות ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהדג מוכן.
  7. מגישים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 25/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'