מתכון סופגניות קלאסי לחג החנוכה ובכלל. טעים כלכך וחגיגי. סופגניות קלאסיות שיעשו לכם את החג.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 12+
- קערה גדולה / מיקסר וו גיטרה.
- משטח עבודה.
- משקל מטבח - לא חובה.
- נייר אפייה.
- כף מסננת לטיגון.
- סיר.
- מגבת לחה/נילון נצמד.
- מזרק לריבה.
- רשת קירור.
- כוס וחצי מים. (אפשר גם חלב)
- אבקת סוכר לעיטור.
- לקינוח קלאסי: צנצנת ריבת תות -*אפשר גם כל סוג ריבה אחר. כיום אין סוף לאפשריות של מילוי: מילוי גנאש שוקולד או מילוי לימון ושוקולד לבן- מומלץ וכדומה.
- 1 ק"ג קמח לחם - מנופה.
- 4 ביצים M או 3 ביצים L
- חצי כוס סוכר (100 גרם).
- 10 גרם מלח שולחן.
- חצי בקבוק שמן קנולה/חמניות
- 4 כפות (50 גרם) שמרים יבשים
- קליפה מגוררת דק מ 1/4 לימון.
- לסיר הטיגון: 1 גזר חתוך לפרוסות עבות.
- להכניס למיקסר המצרכים. לערבב על מהירות איטית כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד וחלק. לשים בצד ל-20 דקות.
- מוציאים את הבצק מהקערה, ומניחים על משטח האפייה . מכסים במגבת לחה, לתפיחה של 30 דקות. להכפלת הנפח.
- קורצים כדורים מן הבצק, כ-50 גרם כל כדור. מסדרים את הכדורים על משטח מכוסה בנייר אפייה עם מעט שמן. מכסים במגבת לחה.
- מתפיחים במשך 50 דקות.
- ממלאים סיר בשמן עמוק, שמים גזר בתוך השמן כדי שהסופגניות לא יספגו שמן, מחממים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.
- מטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. נותנים להם להצטנן מעט.
- מזריקים ריבה בעזרת מזרק וזורים מעל אבקת סוכר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/10/2018