מתכון סופגניות קלאסיות לחנוכה

סופגניות קלאסיות לחנוכה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

מתכון סופגניות קלאסי לחג החנוכה ובכלל. טעים כלכך וחגיגי.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • כוס וחצי מים. (אפשר גם חלב)
  • אבקת סוכר לעיטור.
  • לקינוח קלאסי: צנצנת ריבת תות -*אפשר גם כל סוג ריבה אחר. כיום אין סוף לאפשריות של מילוי: מילוי גנאש שוקולד או מילוי לימון ושוקולד לבן- מומלץ וכדומה.
  • 1 ק"ג קמח לחם - מנופה.
  • 4 ביצים M או 3 ביצים L
  • חצי כוס סוכר (100 גרם).
  • 10 גרם מלח שולחן.
  • חצי בקבוק שמן קנולה/חמניות
  • 4 כפות (50 גרם) שמרים יבשים
  • קליפה מגוררת דק מ 1/4 לימון.
  • לסיר הטיגון: 1 גזר חתוך לפרוסות עבות.

הוראות הכנה:
  1. להכניס למיקסר המצרכים. לערבב על מהירות איטית כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד וחלק. לשים בצד ל-20 דקות.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, ומניחים על משטח האפייה . מכסים במגבת לחה, לתפיחה של 30 דקות. להכפלת הנפח.
  3. קורצים כדורים מן הבצק, כ-50 גרם כל כדור. מסדרים את הכדורים על משטח מכוסה בנייר אפייה עם מעט שמן. מכסים במגבת לחה.
  4. מתפיחים במשך 50 דקות.
  5. ממלאים סיר בשמן עמוק, שמים גזר בתוך השמן כדי שהסופגניות לא יספגו שמן, מחממים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.
  6. מטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. נותנים להם להצטנן מעט.
  7. מזריקים ריבה בעזרת מזרק וזורים מעל אבקת סוכר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 26/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'