פאי תות שדה, אין קינוח יותר רומנטי, טעים ומתוק מפאי תות זה. נראה מצוין וכמו כל היפות יש בו גם הרבה דברים טובים בפנים; המון סגולות מרפא. אבל לא בשביל זה הוא כאן, קל להכנה וטעים מאוד. קינוח מרשים וחגיגי.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מעבד מזון + וו פלסטיק / מיקסר +וו גיטרה- להכנת הבצק
- מערוך.
- תבנית פאי קוטר 24
- משטח עבודה - לא חובה.
- ניילון נצמד.
- סכין.
- סטופר.
- רשת קירור.
- קערה.
- כף לערבוב.
- לבצק: (ניתן להשתמש גם בבצק עלים/פריך קנוי)
- ½3 כוסות קמח לבן- מנופה.
- 1/8 מלח שולחן.
- 150 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה - קרה חתוכה לקוביות.
- 3 כפות מים קרים / שמנת מתוקה קרה.
- 1 ביצה L.
- למלית:
- 3 כוסות תותים שטופים וחתוכים.
- כוס סוכר לבן.
- 4 כפות גדושות קמח לבן - מנופה.
- 1/8 כפית קינמון.
- 1/8 כפית זנגוויל/גינגר טחון.
- במעבד מזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים מעט.
- מוסיפים את הביצה מעבדים מעט.עד שנוצר מרקם פירורי.
- מוסייפים את המים ומעבדים מעט . עד שנוצר בצק מגובש.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה.
- מחלקים את הבצק לשנים: 2/3 ושליש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
- מחממים תנור 200 מ"צ טורבו.
- מרדדים על משטח מקומח את חלקו הגדול של הבצק. מניחים ומהדקים על הבסיס והדפנות של תבנית הפאי.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
- מעבירים את המלית עם כף לתבנית.
- את שליש הבצק הנותר מרדדים לקוטר התבנית ועם סכין יוצרים פסים בקוטר התבנית כ- 10, אותם מסדרים על המלית לאורך ולרוחב. כמו כן אפשר לקשט עם חיתוכי בצק שונים בעזרת חותכנים.
- מכניסים לתנור ל-30 דקות. לאחר 30 דקות מנמיכים חום ל -180 מ"צ ואופים עוד 20 דקות.
- מעבירים לרשת קירור.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/10/2018