מתכון פאי תותים

פאי תותים

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

פאי תות שדה, אין קינוח יותר רומנטי, טעים ומתוק מפאי תות זה. נראה מצוין וכמו כל היפות יש בו גם הרבה דברים טובים בפנים; המון סגולות מרפא. אבל לא בשביל זה הוא כאן, קל להכנה וטעים מאוד. קינוח מרשים וחגיגי.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • לבצק: (ניתן להשתמש גם בבצק עלים/פריך קנוי)
  • ½3 כוסות קמח לבן- מנופה.
  • 1/8 מלח שולחן.
  • 150 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה - קרה חתוכה לקוביות.
  • 3 כפות מים קרים / שמנת מתוקה קרה.
  • 1 ביצה L.
  • למלית:
  • 3 כוסות תותים שטופים וחתוכים.
  • כוס סוכר לבן.
  • 4 כפות גדושות קמח לבן - מנופה.
  • 1/8 כפית קינמון.
  • 1/8 כפית זנגוויל/גינגר טחון.

הוראות הכנה:
  1. במעבד מזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים מעט.
  2. מוסיפים את הביצה מעבדים מעט.עד שנוצר מרקם פירורי.
  3. מוסייפים את המים ומעבדים מעט . עד שנוצר בצק מגובש.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה.
  5. מחלקים את הבצק לשנים: 2/3 ושליש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  6. מחממים תנור 200 מ"צ טורבו.
  7. מרדדים על משטח מקומח את חלקו הגדול של הבצק. מניחים ומהדקים על הבסיס והדפנות של תבנית הפאי.
  8. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
  9. מעבירים את המלית עם כף לתבנית.
  10. את שליש הבצק הנותר מרדדים לקוטר התבנית ועם סכין יוצרים פסים בקוטר התבנית כ- 10, אותם מסדרים על המלית לאורך ולרוחב. כמו כן אפשר לקשט עם חיתוכי בצק שונים בעזרת חותכנים.
  11. מכניסים לתנור ל-30 דקות. לאחר 30 דקות מנמיכים חום ל -180 מ"צ ואופים עוד 20 דקות.
  12. מעבירים לרשת קירור.
  13. מגישים בטמפרטורת החדר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 27/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'