מתכון עוגיות קוקוס ושיבולת שועל, ללא קמח | יס-שף

עוגיות קוקוס ושיבולת שועל, ללא קמח

דירוג  

עוגיות טעימות וריחניות עם שיבולת שועל, המגיעה עם סגולותיה הבריאות ועם קוקוס שמגיע עם טעמו המיוחד ועם קרנצ'יות בכל ביס ועליהם פזורים שומשום או שקדים טחונים והכל ללא קמח. עוגיות שיבולת שועל קלות להכנה ומתוקות.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  ללא קמח חיטה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה/מרגרינה.
  • ¼1 כוסות סוכר לבן.
  • 2 כוסות סובין שיבולת שועל (קוואקר)- טחון דק
  • 200 גרם קוקוס טחון.
  • 1 כף תמצית וניל.
  • 2 ביצים M.
  • לקישוט וטעם:
  • ½ כוס שקד מולבן גרוס ו/או שומשום שחור/לבן.
הוראות הכנה:
  1. מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. בסיר ממיסים את החמאה. מורידים מהאש.
  3. מוסיפים את הסוכר לסיר - בוחשים היטב.
  4. מוסיפים את השיבולת שועל, קוקוס, תמצית וניל ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה, יציבה יחסית ודביקה.
  5. בידיים לחות, ויש להרטיב אותם בכל פעם שהם מתיבשות מעט, יוצרים כדורים, לעוגייה גדולה כדור גדול ולעוגיה קטנה כדור בגודל אגוז.
  6. מניחים אותם על נייר האפייה שעל תבנית האפייה, עם רווחים של כ-2 ס"מ. הכדורים משתטחים ששמים אותם על נייר האפייה וזה בסדר, אין בבלילה יציבות ליצור כדור מוצק על נייר האפייה*. הכדורים מתרחבים באפייה.
  7. מקשטים את הכדורים במעט שקד מולבן גרוס ו/או שומשום -לוחצים מעט עם האצבעות.
  8. אופים בתנור 25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתיצבות.
  9. מוציאים את התבנית לרשת הקירור.
  10. לאחר כחצי שעה, מעבירים, עם מרית, את העוגיות מהתבנית לרשת הקירור.
  11. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. בכל פעם שתפתחו את הקופסא ריח מתוק ונעים יעלה, מושלם.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'