מתכון קיש חזה עוף ופטריות

קיש חזה עוף ופטריות

מאפים | עוף | לא כשר  
דירוג  

תיאור המתכון:

אומרים שהעוף הכי טעים שהוא סופג את הטעמים שמסביבו. אז אין מקום טוב יותר לשים בו את חזה העוף כמו בקיש הזה. נראה מרשים, מאוד טעים וקל להכנה. מתאים לכל ארוחת צהרים או ערב.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  עוף

רמת קושי: קל

סוג מתכון: לא כשר

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

מרכיבים:
  • ליק למתכון לבצק קלתית- בהמשך. אפשר גם בצק קנוי.
  • ^אם רוצים, משאירים בצק כדי לעטר את הקיש. כ-200 גרם בצק.
  • למלית:
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לפרוסות דקות וקטנות של כ - 3 ס"מ או לקוביות.
  • 2-3 פטריות פורטובלו קצוצות לפרוסות וכל פרוסה למספר חצאים/ 5-6 פטריות שמפיניון פרוסות וחצויות למספר חצאים*.
  • בצל בינוני יבש/ אדום קצוץ גס.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה** - לא חובה.
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
  • כפית מלח - או לפי הטעם
  • 1/2 כפית צי'לי טחון.
  • בצל ירוק פרוס לפרוסות - לא חובה.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה/ מתוקה.
  • 2 כפות פירורי לחם.
  • לטיגון: 50 גרם חמאה**.
  • *אפשר להוסיף ירקות שמתאימים ואתם אוהבים: כמו כרישה, ברוקולי, תרד, אפונה או מה שיש במקרר ומתאים.
  • **כדי להפוך את המנה לכשרה: להשתמש בשמנת צמחית ומחמאה.

הוראות הכנה:
  1. על מחבת ממיסים 20 גרם חמאה. מוסיפים את הבצל ואת הפטריות ומטגנים אותם. שמים בקערה בצד.
  2. ממיסים 30 גרם חמאה על המחבת. מטגנים את נתחי העוף 8-7 דקות, עד שהם משנים את צבעם אבל לא מבושלים עד הסוף. כדאי לשים סטופר. מוסיפים לקערה.
  3. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית - חוץ מפירורי הלחם והשמנת - מערבבים טוב.
  4. שמים בצד כ- 15- 30 דקות. מדליקים תנור 180 מ"צ טורבו.
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים טוב.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא (שם כדאי לשמור אותה עד השימוש). מוציאים אותה מהתבנית. שמים על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה.
  7. מפזרים, בעזרת לקקן, את המלית בצורה שווה בקערה.
  8. זורים מעל את פירורי הלחם*.
  9. אם רוצים, והשארתם בצק לעיטור: מרדדים לקוטר התבנית ועם סכין יוצרים פסים בקוטר התבנית , אותם מסדרים על המלית לאורך ולרוחב. אפשר שתי וערב.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 31/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'